Neocenitelné triky cukrářů ( nejen ) při vánočním pečení ! Linecké má mnohem lepší chuť a perníčky nikdy neztvrdnou

2796
Sdílejte

Vyhodit celou mísu krému na dort či do zákusků by byla velká škoda. Pokud se vám krém srazil, zachráníte pomocí obyčejného ztuženého tuku (potřebujeme 100% -tní ztužený tuk). Kousek stuženého tuku (přibližně 1 cm) rozpustíme a necháme vychladnout. Potom ho ještě v tekutém stavu pomalu vešleháme do krému. Uvidíte sami, jak krásně se sražený krém spojí.

Pokud vám perníčky po upečení ztvrdly, takto opět změknou

Pokud chcete měkoučké perníčky, základem je dobrý recept . Pokud jste však perníčky upekli a před Vánocemi ztvrdly na kost, takto opět změknou. Perníčky uložíme na rošt a vložíme do trouby. Na pekáč nebo hlubší plech nalijeme vařící vodu a vložíme na dno trouby, rošt s perníky dáme do vrchní části trouby . Troubu zavřeme, nezapínáme, neotvíráme, jen necháme tak, asi 5-10 minut -Pokud máte tenčí perníčky stačí 5 minut, pokud tlustší tak i 10. Potom celý rošt z trouby vyberu, přendáme na pracovní desku a necháme perníčky 5-10 minut uschnout . Následně už stačí jen dát do plechové dózy, zavřít a máte je krásně měkké, dokud se nesní!

Pokračování na další straně

Přidejte kakao namísto mouky

Tento jednoduchý trik vám pomůže hned dvakrát – zjednoduší přípravu těsta a vylepší chuť . Cukráři často do suchých čokoládových koláčů nepoužívají mouku. Kvůli ní by se těsto lepilo na desku a nemělo by ideální konzistenci.

Místo toho použijte kvalitní kakaový prášek , který vás ochrání pro následujícími komplikacemi a navíc bude mít sladké pečivo hezčí barvu. Bonusem je fantastická čokoládová chuť.

Přidejte do vánočních koláčků tuto přísadu
Nahraďte část suchých ingrediencí ve vánočních koláčcích sušeným mlékem . Většinou stačí odebrat několik lžic mouky. Neobvyklá surovina pomáhá dodat vašim koláčem plnější chuť, lepší vůni a díky tomu mají i lahodnější konzistenci.

Cukráři ho velmi často přidávají do suchého těsta, ale i do krémových dezertů.

Aby linecké nenasálo vlhkost

Suché linecké koláče nebo rohlíky často pečeme několik dní předem, abychom pak neměli velký shon. No po jejich odložení se někdy stává, že jejich vytáhneme nasáklé vlhkostí, proto si neuchovaly skvělou křehkou konzistenci než při pečení. Pro tento případ si ze všech krabic s elektronikou odkládejte drobné silicové odvlhčující kapsy , které pak položte ke koláčem, a až tak je uzavřete a uskladněte.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články