Babiččiny kynuté buchty s povidly : Těsto jemné jako obláček, i třetí den jsou jako čerstvě upečené!

69530
Sdílejte

Povidla nebo jinou jakou máte rádi. Recept pokračuje na další straně
Postup:
Všechny suroviny smícháme dohromady.Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout a mezitím si přichystáme náplň.Dobře vykynuté těsto si rozdělíme na 25 kusů, podle toho jak chcete mít velké buchty.Těsto si podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placky dáme náplň a těsto uzavřeme.
Pokládáme do máslem vymazaného pekáče spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 ° C cca 30 minut.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články