Jáhly jsou velmi zdravou potravinou. Obsahují velké množství vitamínů a vlákniny, která je tak důležitá pro imunitu a dobré trávení. Příprava jáhel není nikterak zdlouhavá, ani složitá. Vyzkoušejte náš dnešní recept na tradiční jahelník. Pochutnají si i ti nejmlsnější, ale hlavně vaše děti. Drobotinu navíc můžete také zapojit do přípravy. Vypeckují vám švestky a pěkně je poskládají na povrch před pečením. Užijte si příjemné chvíle už dnes.
Ingredience
- 200 g jáhel
- 700 ml mléka
- 400 g švestek
- 80 g medu
- 30 g kokosového oleje
- 30 g rozinek
- 70 g mletých vlašských ořechů
- 2 čajové lžičky Knorr mleté skořice
- 1 kousek celé skořice
- 1 vanilkový lusk
Do formiček
- tuk na vymazání
Postup práce
Jáhly dobře spařte vroucí vodou, jinak by byly hořké! Spařené jáhly dejte spolu s mlékem do hrnce, přidejte nalámanou celou skořici a nechte 15 minut vařit táhlým varem. Po této době byste měli získat krásnou kaši.
Než se kaše uvaří, rozřízněte opatrně vanilkový lusk a vyškrábejte ho. Hotové jáhly sundejte z plotny a vyjměte z nich celou skořici. Přidejte vyškrábanou vanilku a ostatní suroviny. Směs dobře promícháme.