O čem je řeč? O dortu přece! Paříž v plamenech je světoznámý oblíbený dort, který si získal srdce milionů lidí z celé planety. Kromě toho, že je ale tak strašlivě dobrý, je také snadný na přípravu, a proto jsme se rozhodli, že vám recept na tuhle báječnou pochoutku prozradíme. Až ho upečete k příští narozeninové oslavě, sklidíte s ním obrovský úspěch. A za to dáme krk!
Pod brutálním názvem Paříž v plamenech se skrývá dort vrstvený ze dvou plátů tmavého čokoládového korpusu, který se střídá s delikátním a ultra jemným žloutkovo-máslovým krémem ochuceným banány a vrstvou světlého bílkového korpusu ochuceného praženými ořechy a kakaovou šlehačkou. Už se vám sbíhají sliny? Tak se pojďme podívat, jak si tuhle dobrůtku snadno vyrobit doma.
Recept pokračuje na další straně
Pro přípravu Paříže v plamenech budete potřebovat:
Tmavý korpus
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce cukru
2 lžíce holandského kakaa
4 vejce
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
Světlý korpus
7 vaječných bílků
200 g vlašských (nebo lískových) ořechů
12 lžic cukru
1 lžíce hladké mouky
špetka soli
Krém
7 žloutků
200 g moučkového cukru
250 g másla
500 ml mléka
5 lžic kukuřičného škrobu
2 lžičky vanilkového cukru
1 polévková lžíce citronové šťávy
2 zralé banány
Sirup
100 ml vody
4 lžíce cukru
2 lžíce rumu
Dohotovení