Zatímco dort chladne v lednici, připravte si čokoládovou polevu typu ganache. Smetanu nalijte do rendlíku a přiveďte téměř k varu. Poté odstavte ze sporáku a přidejte nasekanou čokoládu, kterou nechte minutu až dvě rozpouštět a promíchejte, dokud se všechny kousky čokolády nerozpustí a nedostanete hladkou temně hnědou čokoládovou polevu. Tu pak nalijte na povrch dortu a nakláněním formy rovnoměrně rozprostřete po jeho povrchu.
Nakonec vraťte dort opět na hodinu až dvě do lednice ztuhnout a s velkou radostí podávejte.Dobrou chuť.
Kam dál?
- Když jim řekla, že k obědu budou fazolky na smetaně, ohrnuli nos. Za pár minut se kuchyní linula taková vůně, že neodolali. Z omáčky nezbyla ani kapka!
- Mleté maso opekla s rajčaty a bazalkou. Za 30 minut uvařila takovou omáčku, jakou vám nenaservírují ani v té nejlepší italské restauraci!
- Zapomeňte na kupovaný sýr a udělejte si domácí ze základních ingrediencí
- Italský jablečný koláč z 1 misky: Jen zamíchat jablka spolu s těstem a dát do formy – nejlepší jablečník sezóny !