Fazolky na smetaně jsou často nenáviděným jídlem. Bohužel za to opět často mohou školní i zaměstnanecké jídelny. Když toto jídlo připravíte správně a s láskou, vyčarujete opravdovou delikatesu. Jednoduchá rychlovka s báječnou chutí potěší i ty největší mlsouny. Zkuste to a uvidíte.
Ingredience na 4 porce
Fazolková omáčka
- 450 g čerstvých zelených fazolek
- sůl dle chuti
- 1 polévková lžíce másla
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany na vaření 12%
- 1 polévková lžíce octa
- 1 polévková lžíce cukru krupice
Příloha
- 750 g nových brambor
- 2 lžíce čerstvé pažitky
A ještě k tomu
- 4 vejce
Pracovní postup
Fazolky omyjte a odřízněte jim stonky a dřevnaté konce. Vodu v hrnci uveďte k varu, vložte do ní fazolky a vařte asi 3 minuty. Pak je sceďte a propláchněte ledovou vodou, aby si udržely svěží zelenou barvu.