Když jim řekla, že k obědu budou fazolky na smetaně, ohrnuli nos. Za pár minut se kuchyní linula taková vůně, že neodolali. Z omáčky nezbyla ani kapka!

2814
Sdílejte

Fazolky na smetaně jsou často nenáviděným jídlem. Bohužel za to opět často mohou školní i zaměstnanecké jídelny. Když toto jídlo připravíte správně a s láskou, vyčarujete opravdovou delikatesu. Jednoduchá rychlovka s báječnou chutí potěší i ty největší mlsouny. Zkuste to a uvidíte.

Ingredience na 4 porce

Fazolková omáčka

  • 450 g čerstvých zelených fazolek
  • sůl dle chuti
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany na vaření 12%
  • 1 polévková lžíce octa
  • 1 polévková lžíce cukru krupice

Příloha

  • 750 g nových brambor
  • 2 lžíce čerstvé pažitky

A ještě k tomu

  • 4 vejce

Pracovní postup

Fazolky omyjte a odřízněte jim stonky a dřevnaté konce. Vodu v hrnci uveďte k varu, vložte do ní fazolky a vařte asi 3 minuty. Pak je sceďte a propláchněte ledovou vodou, aby si udržely svěží zelenou barvu.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články