Polévky jsou grunt, to se vědělo i v dávných dobách. Tento pokrm dokáže osvěžit v teplých dnech, tak i zahřát v zimních měsících. Je to kulinářský poklad a existuje tisíce variant, jak si polévku připravit. Někdo má rád spíš vývary a jiný zase polévky hustější, které zákonitě na dlouhou dobu zasytí. My vám dáme pár tipů na ty nejjednodušší a nejrychlejší.
Rychlý žampiónový krém a jak na něj
Tento recept je od jedné mladé ženy z New Jersey, která ho převzala od své maminky. Je to takový rodinný poklad. Co budete na žampiónový krém potřebovat?
asi 450 gramů čerstvých žampiónů
jedna menší cibule
asi litr kuřecího vývaru a trochu mouky
2 lžíce másla, sůl, pepř a asi 300 ml smetany na vaření
Ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo a osmahněte jemně pokrájenou cibulku, poté přidejte na plátky nakrájené žampióny a restujte. Poté smíchejte trochu hladké mouky s pepřem, solí a vývarem a přijdete k zelenině do hrnce. Vařte, dokud polévka nebude mít hustější konzistenci. Když bude polévka uvařená, houby jen rozmixujte a zjemněte smetanou. Dochuťte dle potřeby. Dobré chutnání!
Recept pokračuje na další straně
Fazolová polévka s těstovinami, která zahřeje
Paní Brenda ze Springfieldu poskytla recept na tuto chutnou a rychlou polévku, kterou ráda vaří manželovi. Ten na podobnou chodil pravidelně do restaurace, ale teď ji už za domácí nevymění. Jaké suroviny potřebujete a jak na polévku?
Budete potřebovat asi 450 gramů krůtích klobás, jednu malou cibuli, lžičku oleje, stroužek česneku, vodu, dvě konzervy fazolí, plechovku pasírovaných rajčat, asi 250 ml kuřecího vývaru, půl šálku těstovin dle preferencí, pepř, šálek listového špenátu, 5 lžiček parmazánu. Jak postupovat?
V hlubokém hrnci si na oleji osmahněte jemně pokrájenou cibuli a pak přijdete na kolečka nakrájenou klobásu. Restujte do zlatova. Pak okořeňte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Přilijte vodu, rajčata, vývar a těstoviny. Vařte tak dlouho, než těstoviny změknou. Polévka je báječná se strouhaným parmazánem na vrchu a jistě vás zodpovědně zasytí!
Recept pokračuje na další straně
Brokolicový krém s čedarem
Cheryl a její manžel Erik pocházejí z Utahu a tuto polévku oba zbožňují. Poskytli recept i ostatním.