Rychlý žampiónový krém a jak na něj
Tento recept je od jedné mladé ženy z New Jersey, která ho převzala od své maminky. Je to takový rodinný poklad. Co budete na žampiónový krém potřebovat?
asi 450 gramů čerstvých žampiónů
jedna menší cibule
asi litr kuřecího vývaru a trochu mouky
2 lžíce másla, sůl, pepř a asi 300 ml smetany na vaření
Ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo a osmahněte jemně pokrájenou cibulku, poté přidejte na plátky nakrájené žampióny a restujte. Poté smíchejte trochu hladké mouky s pepřem, solí a vývarem a přijdete k zelenině do hrnce. Vařte, dokud polévka nebude mít hustější konzistenci. Když bude polévka uvařená, houby jen rozmixujte a zjemněte smetanou. Dochuťte dle potřeby. Dobré chutnání!
Recept pokračuje na další straně