Venku vás něco kouslo a nevíte, co to bylo? Máme pro vás seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem

16738
Sdílejte

3. Štěnice:

Většina lidí si jich ani nevšimne, ale v noci nás nenechají na pokoji. Pokud se na kůži (místa bez ochlupení) objeví více než 4 kousnutí, kontaktujte odborníky, kteří už budou vědět, jak si se štěnicemi poradit. Reakce na kousnutí ve skutečnosti záleží na nás a našich genech. Kousnutí u některých lidí dokonce nejsou vidět. Ve většině případů ale vypadají jako na fotografii níže:

4. Pavouci:

Kousnutí pavouka je pravděpodobně největší a kůže je podrážděná a zarudlá přibližně 5-10 dní. Některé kousnutí jsou bolestivá, některá vůbec. Pokud si všimnete těchto teček, můžete si být jisti, že se jedná o kousnutí pavoukem. Pokousané místo umyjte mýdlem a vodou a poté přiložte studený obklad. Pokud se otok zvětší a místo je horké, okamžitě vyhledejte lékaře.

Článek pokračuje na další straně

5. Klíšťata:

Klíšťata patří zřejmě mezi ty nejobávanější a vyskytují se od jara do podzimu. Nejlepší ochranou jsou dlouhé rukávy, kalhoty a také nesmíme zapomínat na pokrývku hlavy. Klíšťata dokáží „provandrovat“ celé naše tělo, jak aby našla ideální místo. Po každé procházce proto pořádně prohlédněte tělo, jestli se na něm nenachází i nezvaný host a zabraňte tak kousnutí a přisání. Klíšťata jsou bohužel nebezpečná v každém vývojovém stádiu. Situaci komplikuje i fakt, že jsou malá a lze je těžko identifikovat. Po kousnutí je nutné místo ještě několik dní pozorovat. Pokud se objeví zarudnutí, může to signalizovat boreliózu. Pokud se přidá také horečka a únava, okamžitě se poraďte se svým lékařem.

6. Mravenci:

Kam dál?

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

Další články