Překvapivé odhalení expertů: Jezte tuto zeleninu, snižuje riziko nákazy koronavirem !

2598
Sdílejte

Dopracovali se tak k výsledku, že odolnost vůči nákaze může podpořit konzumace kysaného a surové zelí, nakládaných okurek a fermentovaných (kvašených) mléčných výrobků. Na seznamu doporučených jídel se tak ocitlo i oblíbené korejské jídlo Kimchi připravené z více druhů kysaného sezónní zeleniny.

Článek pokračuje na další straně

„Zobrazeno souvislosti mezi šířením viru a regionálními stravovacími návyky nebyla dosud věnována dostatečná pozornost. Ale změny ve stravování mohou být velkým přínosem, “ uvedl vedoucí výzkumného týmu Jean Bousquet na portálu BioMed Central . „Výživa a strava může hrát významnou roli při budování imunity vůči onemocnění covid-19 a zároveň dokáže vysvětlit některé rozdíly v počtu nakažených v celé Evropě.“

Z analýzy jeho týmu totiž vyplynulo, že země, v nichž patří zelí a okurky i fermentované mléčné výrobky k oblíbeným potravinám, měli dosud nejnižší míru úmrtnosti na onemocnění covid-19. Jsou to například Bulharsko, Řecko a Rumunsko. „I když je složité porovnávat zdravotní systémy a informace o počtu obětí v jednotlivých evropských zemích, i tak mají tyto státy velmi nízkou úmrtnost,“ uvádějí autoři studie.

Kam dál?

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Další články