Nejlepší letní osvěžení: S touto okurkovou limonádou hravě zvládnete i ty nejžhavější dny !

2404
Sdílejte

Šťavnatá zelenina pochází z úrodných oblastí Indie a Číny, kde ji obyvatelé pěstovali již před více než třemi tisíci let. Bohatá úroda okurek byla považována za dar z nebes a byla symbolem přízně vyšších ochranných mocností.

Lidé věřili, že v okurce, která vzešla z úrodných zelených polí se ukrývá tajemství krásy a zdraví. Dnes víme, že naši předkové se skutečně nemýlili, protože okurka je dodnes vyzdvihována díky svým blahodárným účinkem na krásu a zdraví.

Jedna z nejzdravějších zelenin vůbec

Okurka patří k nejzdravější zelenině vůbec a rozhodně nemá své místo jen na obložených chlebíčcích či salátech. Kdo už někdy vyzkoušel okurkovou limonádu, ten dobře ví, že v létě patří k těm najosvěžujícím. Okurka obsahuje až 96% vody a minimum kalorií a proto je ideální volbou pro každého, kdo chce zhubnout. Kromě toho ukrývá množství důležitých vitamínů a antioxidantů, které pomáhají odvádět z těla nebezpečné toxiny.

Zelená zelenina je také účinným bojovníkem proti onemocněním štítné žlázy a pomáhá také stabilizovat krevní tlak. Každou ženu určitě potěší, že konzumace okurek přispívá ke zdravému růstu vlasů ik pružnosti a hydrataci pokožky. Výtažky z okurek se ve velké míře využívají iv kosmetickém průmyslu na výrobu nejrůznějších kosmetických přípravků.

Článek pokračuje na další straně

V teplých dnech je tím nejlepším způsobem, jak si dopřát blahodárné účinky okurky jednoznačně okurková limonáda. Přinášíme vám jednoduchý, avšak velmi chutnou recept, který vám přinese to pravé zdravé osvěžení.

Okurka účinek na zdraví:


Pozitivní vliv na trávení

Podporuje imunitní systém

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články