7 způsobů, jak zabít bakterie v ústech.A zbavit se zápachu v ústech

2419
Sdílejte

Máme pro vás 7 jednoduchých způsobů, jak bojovat proti špatnému dechu jako ninja pomocí věcí, které pravděpodobně již máte doma

Používejte přírodní ústní vody a osvěžovače dechu.

  • Listy máty pomáhají bojovat proti špatnému dechu a osvěžují ústa.
  • Koření jako hřebíček , kardamom a semena fenyklu jsou vynikající v boji proti zápachu v ústech.
  • Jedlá soda je další přírodní ústní voda, která je snadno dostupná. Jednoduše rozpusťte čajovou lžičku jedlé sody v šálku vody a použijte k vypláchnutí úst. Případně můžete také namočit svůj mokrý zubní kartáček do jedlé sody a použít jej k čištění zubů.
  • Čaj vyrobený z listů pískavice je skvělým antibakteriálním osvěžovačem úst. Začněte svůj den tím, že vypijete šálek toho.

Článek pokračuje na další straně

Pijte nejméně 2 litry vody denně.

Udržování hydratace má mnoho zdravotních výhod a vyhýbání se špatnému dechu je jen jedním z nich. Sliny zabraňují množení bakterií a voda je potřebná pro efektivní fungování slinných žláz. Pitná voda je prvořadá, pokud jde o prevenci růstu bakterií a špatného dechu způsobeného nedostatečnou vlhkostí a slinami v ústech. Vyhněte se sladkým džusům v noci, protože mohou napomáhat hromadění bakterií v noci.
                                                     Sledujte, co jíte!

O některých potravinách je známo, že způsobují špatný dech, takže je nejlepší se jim vyhnout, pokud chcete, aby vaše ústa vůně mátové čerstvé. Cibule a česnek jsou nejčastějšími viníky, pokud jde o nepříjemný dech. Nezapomeňte však také, že cibuli úplně nezbavíte, protože výzkum ukazuje, že konzumace cibule zabila 4 různé kmeny bakterií, které mohou způsobit zubní kaz a onemocnění dásní. Vyhněte se také potravinám s vysokým obsahem fruktózy nebo kyseliny, protože podporují růst bakterií.

Pokud máte hlad, zkuste jíst jablka nebo jogurt. Jablka obsahují heteropolysacharidový pektin, o kterém je známo, že stimuluje produkci slin, zatímco aktivní kultury v jogurtu pomáhají redukovat bakterie v ústech.

Kam dál?

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

Další články