Přemýšlíte, co uvaříte k obědu? Musí to být rychlé, zdravé a samozřejmě chutné. Vyzkoušejte báječný kuřecí perkelt. Jemná omáčka s kousky šťavnatého masa z křehkých kuřecích prsou uspokojí i ty nejnáročnější strávníky. Jako příloha se hodí jedině skvělé těstoviny uvařené podle vaší chuti. Někdo má rád tvrdší al dente, tzv. na skus. Jiný nedá dopustit na mírně rozvařené. Jak si je připravíte vy?
Ingredience na 6 porcí
- 400 g těstovin penne
- 125 ml smetany 33 %
- 500 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 4 bobkové listy
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 300 ml mléka
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- sůl, mletý černý pepř, po 4 kuličkách celého pepře a nového koření