Pohostila je netradiční přílohou. Pochutnali si všichni a před odchodem si vyžádali recept!

1221
Sdílejte

Pracovní postup

Nejprve namočte špejle do studené vody na cca 30 minut. Zmírníte tím riziko spálení při grilování.

Žampiony očistěte, odkrojte konce nožiček  a minimálně na 15 minut je naložte do marinády. Tu připravíte jednoduše smícháním všech uvedených surovin.

Naložené houby napíchněte na špejle grilujte v troubě 5 až 10 minut, poté otočte a potřete zbytkem marinády. Opět grilujte dalších 5 až 10 minut.

Grilované žampiony servírujte k pečeným masům a sýrům.

Tip

Pokud chcete žampiony v krustičce, použijte balzamikovou redukci. Má krémovou konzistenci a houbách lépe než pouhý ocet.

Kam dál?

Nenáročné obložené vepřové kotlety pečené v troubě: Fantastické jídlo, které se hodí na běžný den, i na slavnostní stůl !

Mimořádně lehké a chutné slané pečivo se sýrem. Ideální k vínku, nebo jen tak když dostanete chuť na něco křupavého !

Stačí smíchat jen majonézu a mouku a máte základ na toto skvělé jídlo : Těsto naplňte chutnou kuřecí nádivkou a všichni u stolu se budou jen oblizovat !

Tohle je můj nejoblíbenější dezert : Je lehký, rychlý a super chutný !

Jednoduché, levné a dokonale křupavé hrnkové housky. Chutnají jako od pekaře !

Další články