Takovou přípravu houbové polévky prostě neznáte. S koprem a zakysanou smetanou získáte naprosto jedinečnou a jemnou chuť. Babička na vás bude pyšná!

1899
Sdílejte

Polévka je grunt a maso je špunt. Pojďte si uvařit houbovou trochu jinak. Čerstvé žampiony, lahodná zakysaná smetana a voňavý čerstvý kopr dodají této polévce dokonalou chuť i vůni. Hotová je rychle a zvládne ji i naprostý začátečník.

Ingredience na 4 porce

  • 200 g čerstvých žampionů
  • 1 cibule
  • 1,5 polévkové lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 čajové lžičky mleté pálivé papriky
  • 1,5 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 l masového vývaru
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 polévková lžíce čerstvého kopru
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 polévková lžíce másla

Pracovní postup

Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Do hrnce se silnějším dnem rozpalte kousek másla a nechte na něm cibuli zesklovatět. Poté přidejte očištěné a na čtvrtky nakrájené žampiony. Společně restujte  asi 3 minuty.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články