Polévka je grunt a maso je špunt. Pojďte si uvařit houbovou trochu jinak. Čerstvé žampiony, lahodná zakysaná smetana a voňavý čerstvý kopr dodají této polévce dokonalou chuť i vůni. Hotová je rychle a zvládne ji i naprostý začátečník.
Ingredience na 4 porce
- 200 g čerstvých žampionů
- 1 cibule
- 1,5 polévkové lžíce mleté sladké papriky
- 1/2 čajové lžičky mleté pálivé papriky
- 1,5 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 l masového vývaru
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 polévková lžíce čerstvého kopru
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka pepře
- 1 polévková lžíce másla
Pracovní postup
Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Do hrnce se silnějším dnem rozpalte kousek másla a nechte na něm cibuli zesklovatět. Poté přidejte očištěné a na čtvrtky nakrájené žampiony. Společně restujte asi 3 minuty.