Neskutečně dobrý pečený dort ve stylu Eskymo: Chutná téměř jako jeho zmrzlý jmenovec

5509
Sdílejte

2. Krém

Zatímco se korpus peče v troubě, připravte si krém. Rozšleháme dvě vejce a vlijeme do rendlíku spolu s kondenzovaným mlékem, vanilkovým cukrem a moukou. Postupně také přiléváme mléko a směs dobře promícháme a zahříváme na mírném ohni až k varu. Když se ve hmotě začnou tvořit bubliny, snižte teplotu na minimum a vaříme až do zhoustnutí. Pak krém odstavíme a dáme zchladit. Pokud se vytvořily hrudky, můžeme hmotu rozmixovat ponorným mixérem.

Pokračování na další straně

3. Poleva

Změklé máslo rozmixujte spolu se zakysanou smetanou, kakaem a cukrem a vytvořte hladkou směs.

4. Dohotovení

Poté, co vytáhnete korpus z trouby, jej nechte vychladnout, stejně jako hotový krém. Připravte si impregnaci tak, že práškový cukr rozpustíte v horkém mléce.

Zchladlý korpus překrojte podélně na dvě patra a obě napusťte mléčnou impregnací. Pokud však impregnované dorty nemáte rádi, můžete tento krok vynechat.

Pak už jenom poskládáme dort dohromady. Na spodní část korpusu rovnoměrně rozetřeme krém a přikryjeme jej druhým plátem upečeného těsta. Pak povrch a boky dortu důkladně pomažeme smetanou a můžeme polít čokoládovou polevou.Dobrou chuť.

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články