2. Krém
Zatímco se korpus peče v troubě, připravte si krém. Rozšleháme dvě vejce a vlijeme do rendlíku spolu s kondenzovaným mlékem, vanilkovým cukrem a moukou. Postupně také přiléváme mléko a směs dobře promícháme a zahříváme na mírném ohni až k varu. Když se ve hmotě začnou tvořit bubliny, snižte teplotu na minimum a vaříme až do zhoustnutí. Pak krém odstavíme a dáme zchladit. Pokud se vytvořily hrudky, můžeme hmotu rozmixovat ponorným mixérem.
Pokračování na další straně
3. Poleva
Změklé máslo rozmixujte spolu se zakysanou smetanou, kakaem a cukrem a vytvořte hladkou směs.
4. Dohotovení
Poté, co vytáhnete korpus z trouby, jej nechte vychladnout, stejně jako hotový krém. Připravte si impregnaci tak, že práškový cukr rozpustíte v horkém mléce.
Zchladlý korpus překrojte podélně na dvě patra a obě napusťte mléčnou impregnací. Pokud však impregnované dorty nemáte rádi, můžete tento krok vynechat.
Pak už jenom poskládáme dort dohromady. Na spodní část korpusu rovnoměrně rozetřeme krém a přikryjeme jej druhým plátem upečeného těsta. Pak povrch a boky dortu důkladně pomažeme smetanou a můžeme polít čokoládovou polevou.Dobrou chuť.