Neskutečně dobrý pečený dort ve stylu Eskymo: Chutná téměř jako jeho zmrzlý jmenovec

5483
Sdílejte

200 ml mléka
2 lžíce moučkového cukru
Na polevu

3 – 5 lžic zakysané smetany
3 lžíce kakaa
3 lžíce cukru
50 g másla

Postup práce

Před začátkem přípravy vyndejte všechny suroviny z lednice a nechte je zahřát na pokojovou teplotu. Než se pustíte do práce, zapněte ještě troubu na 190 °C, aby se správně předehřála.

Pokračování na další straně

1. Korpus

Pak začneme s přípravou korpusu. Oddělíme ze 4 vajec žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do středně tuhého sněhu a žloutky rozšleháme. Pak cukr připravený na výrobu korpusu rozdělte na dvě části, jednu vmíchejte do bílků a druhou do žloutků. Míchejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a s oběma součástmi vejce nevytvoří hladkou a pevnou hmotu. Do žloutků nalijte deci vody a promíchejte. Pak s minimální rychlostí šlehače smíchejte bílkový sníh se žloutkovou hmotou do hladka.

Ve zvláštní míse smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva a důkladně je promíchejte. Pak směs smíchejte s vaječnou hmotou.

Dortovou formu vyložte pečicím papírem a vlijte těsto, které pečte zhruba 30 minut ve vyhřáté troubě. Upečenost otestujte špejlí zapíchnutou do těsta.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články