200 ml mléka
2 lžíce moučkového cukru
Na polevu
3 – 5 lžic zakysané smetany
3 lžíce kakaa
3 lžíce cukru
50 g másla
Postup práce
Před začátkem přípravy vyndejte všechny suroviny z lednice a nechte je zahřát na pokojovou teplotu. Než se pustíte do práce, zapněte ještě troubu na 190 °C, aby se správně předehřála.
Pokračování na další straně
1. Korpus
Pak začneme s přípravou korpusu. Oddělíme ze 4 vajec žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do středně tuhého sněhu a žloutky rozšleháme. Pak cukr připravený na výrobu korpusu rozdělte na dvě části, jednu vmíchejte do bílků a druhou do žloutků. Míchejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a s oběma součástmi vejce nevytvoří hladkou a pevnou hmotu. Do žloutků nalijte deci vody a promíchejte. Pak s minimální rychlostí šlehače smíchejte bílkový sníh se žloutkovou hmotou do hladka.
Ve zvláštní míse smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva a důkladně je promíchejte. Pak směs smíchejte s vaječnou hmotou.
Dortovou formu vyložte pečicím papírem a vlijte těsto, které pečte zhruba 30 minut ve vyhřáté troubě. Upečenost otestujte špejlí zapíchnutou do těsta.