Japonské pěnové lívance bez droždí : Tak jemné těsto jsem v životě nejedla !

13036
Sdílejte

Pokračování na další straně

Postup:

Do mísy si dáme žloutek, mléko, špetku soli, vanilkové aroma, prosátou mouku a metličkou vymícháme hladké těsto. Do bílku přidáme citrónovou šťávu a šleháme 3 minuty do nadýchané pěny. Asi po půl minutě šlehání přidáme část cukru. Další část cukru přidáme asi po minutě šlehání.

Pokračování na další straně

Bílek zapracujeme po částech k žloutkového cestu. Vznikne nám krásně nadýchaná hmota. Pánev si potřeme troškou oleje a pomocí lžíce na ni klademe hromádky těsta. Opékáme 5 minut pod pokličkou z jedné strany, pak otočíme, opečeme 4 minuty z druhé strany a následně necháme při vypnutém ohřevu ještě 2 minuty pod pokličkou. Otáčíme opatrně a když jsou hotové, servírujeme na talíř ozdobený ovocem. Přejeme dobrou chuť!

 

 

 

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články