Pokračování na další straně
Postup:
Do mísy si dáme žloutek, mléko, špetku soli, vanilkové aroma, prosátou mouku a metličkou vymícháme hladké těsto. Do bílku přidáme citrónovou šťávu a šleháme 3 minuty do nadýchané pěny. Asi po půl minutě šlehání přidáme část cukru. Další část cukru přidáme asi po minutě šlehání.
Pokračování na další straně
Bílek zapracujeme po částech k žloutkového cestu. Vznikne nám krásně nadýchaná hmota. Pánev si potřeme troškou oleje a pomocí lžíce na ni klademe hromádky těsta. Opékáme 5 minut pod pokličkou z jedné strany, pak otočíme, opečeme 4 minuty z druhé strany a následně necháme při vypnutém ohřevu ještě 2 minuty pod pokličkou. Otáčíme opatrně a když jsou hotové, servírujeme na talíř ozdobený ovocem. Přejeme dobrou chuť!