Máte rádi baklažány? Že nevíte, co to je? Ale ano. Baklažán je jiný název pro lilek. Někdo si myslí, že je tato zelenina bezduchá a nemá žádnou chuť. Není to pravda. Chutná dobře na grilu i zapečená v troubě. Pokud zvolíte správné koření a nádivku, připravíte za pár chvil lahodné jídlo plné vitamínů. Vyzkoušejte náš recept už dnes a potěšte své chuťové buňky.
Ingredience
- 4 lilky
- 50 g másla
- 30 g oleje
- 80 g rýže
- 1 cibule
- 200 g žampionů
- 40 g másla
- 100 g měkkého taveného sýra
- 30 g strouhaného sýra
Pracovní postup
Lilky podélně rozkrojte a vydlabejte střed. Jemně je posolte a nechejte 20 minut „vypotit“. Potom omyjte a osušte.
Mezitím si připravte náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěňte na oleji. Rýži přeberte, propláchněte a nechejte dobře okapat. Přidejte k cibuli a trochu osmahněte. Osolte, opepřete, podlijte vodou a duste doměkka.
Houby nadrobno nakrájejte a zpěňte na másla. Poduste doměkka. Rýži smíchejte s houbami a vmíchejte měkký sýr. Lilky naplňte touto směsí a vložte je do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Povrch posypejte strouhaným sýrem. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut na 180°C. Podávejte se zeleninovým salátem. Dobrou chuť!