Takhle jste lilek ještě neochutnali. Připravte ho plněný houbami a rodina vás bude blahořečit!

1209
Sdílejte

Máte rádi baklažány? Že nevíte, co to je? Ale ano. Baklažán je jiný název pro lilek. Někdo si myslí, že je tato zelenina bezduchá a nemá žádnou chuť. Není to pravda. Chutná dobře na grilu i zapečená v troubě. Pokud zvolíte správné koření a nádivku, připravíte za pár chvil lahodné jídlo plné vitamínů. Vyzkoušejte náš recept už dnes a potěšte své chuťové buňky.  

 

Ingredience

  • 4 lilky
  • 50 g másla
  • 30 g oleje
  • 80 g rýže
  • 1 cibule
  • 200 g žampionů
  • 40 g másla
  • 100 g měkkého taveného sýra
  • 30 g strouhaného sýra 

Pracovní postup

Lilky podélně rozkrojte a vydlabejte střed. Jemně je posolte a nechejte 20 minut „vypotit“. Potom omyjte a osušte.

Mezitím si připravte náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěňte na oleji. Rýži přeberte, propláchněte a nechejte dobře okapat. Přidejte k cibuli a trochu osmahněte. Osolte, opepřete, podlijte vodou a duste doměkka.

Houby nadrobno nakrájejte a zpěňte na másla. Poduste doměkka. Rýži smíchejte s houbami a vmíchejte měkký sýr. Lilky naplňte touto směsí a vložte je do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Povrch posypejte strouhaným sýrem. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut na 180°C. Podávejte se zeleninovým salátem. Dobrou chuť!

 

Kam dál?

Výborná a super rychlá pizza z pánve, kterou máte připravenou za pár minut!

Super recept na „teplou zmrzlinku“: Sladká pěna pokrytá čokoládou a křupavá oplatka, mňam…

Lehký a vláčný čokoládovo-třešňový koláč. Úžasně jemná třešňová chuť…

Už nebudete kupovat zmrzlinu ani nanuky! Vezměte banány, jogurt a udělejte si tyto neuvěřitelně chutné nanuky!

Něco tak dobrého jste určitě ještě nejedli – palačinky se zelenou cibulkou a natvrdo vařenými vejci

Další články