Takhle jste lilek ještě neochutnali. Připravte ho plněný houbami a rodina vás bude blahořečit!

Sdílejte

Pracovní postup

Lilky podélně rozkrojte a vydlabejte střed. Jemně je posolte a nechejte 20 minut „vypotit“. Potom omyjte a osušte.

Mezitím si připravte náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěňte na oleji. Rýži přeberte, propláchněte a nechejte dobře okapat. Přidejte k cibuli a trochu osmahněte. Osolte, opepřete, podlijte vodou a duste doměkka.

Houby nadrobno nakrájejte a zpěňte na másla. Poduste doměkka. Rýži smíchejte s houbami a vmíchejte měkký sýr. Lilky naplňte touto směsí a vložte je do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Povrch posypejte strouhaným sýrem. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut na 180°C. Podávejte se zeleninovým salátem. Dobrou chuť!

 

Kam dál?

Luxusní domácí kinder zákusek XXL: Nejoblíbenější dezert, po kterém se všichni můžou zbláznit !

Tip ťop večeře jen z 3 základních surovin: velmi jednoduché a levné jídlo, které zasytí a chutná opravdu výborně !

Oříšková pochoutka s čokoládovým krémem a sušenkami. Jednoduchá a rychlá příprava

Famózní rychlé koblížky s jednoduchým krémem, který není nutné vařit !

Bleskově rychlé tiramisu do sklenice s tou nejlepší chutí – hotové za 15 minut !

Další články