Jedním z nejoblíbenějších jídel v naší kuchyni se stala pizza. Tajemství její vynikající chuti spočívá v přípravě jedinečného těsta. Dnes vám nabízíme úžasný původní recept, jak takovou skvělou “kružnici” upéct doma. Počítejte s tím, že v pizzerii už vás neuvidí a mraženou? Nikdy víc!
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 1 dl olivového oleje
- 15 g droždí
- 2 dl vody
- 1 kávová lžička krystalového cukru
- 6 žampionů
- 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky
- 1 menší klobása
- 125 g mozzarelly
- 100 g passaty nebo rajčatového protlaku
- 2 rajčata
- olivy podle chuti
- stroužek česneku
- sůl, pepř, provensálské bylinky, sušený tymián, oregano a bazalka
Pracovní postup
Prosejte mouku do mísy. Droždí rozdrobte ve vlažné vodě, přidejte cukr a špetku soli. Vlijte do mouky, přidejte trochu sušeného tymiánu, oregana a bazalky. Těsto promíchejte a nechejte na teplém místě pod utěrkou kynout asi 10 minut.