Druhá metoda využívá kyselinu citronovou. Základem je voda, ve které ji rozpustíte. Vodu nalijte do plechu nebo zapékací mísy a tu dejte do trouby. Tu zapněte na 200 stupňů a nechtě ji asi 40 minut běžet. Potom vypněte a nechte vlhkost uvnitř, ať koná svou práci. Následně trouby otevřete a uvolněné nečistoty otřete hadříkem.
Použijte čpavek
Poměrně zajímavou metodou je použití čpavku. Jeho zhruba 200 ml rozmíchejte v jednom litru vody. A postupujte stejně, jako s kyselinou citronovou. Dejte nádobu s vodou do trouby, tu zapněte a nechte vlhkost, ať se postupně uvolňuje do prostoru. Potom nečistoty otřete.
Použijte mechanické čištění
Výše zmíněné varianty je vhodné kombinovat také s mechanickým čištěním. A to v případě velmi odolných skvrn. Na čištění trouby lze použít drsnější stranu houbičky, kartáč s plastovými štětinami, ale třeba také zubní kartáček, který se dokáže dostat i na hůře přístupná místa.