Pamatujte, že čištění trouby má svá pravidla. Obecně platí, že když se do toho pustíte hned po pečení, tak vše půjde podstatně lépe. Také pamatujte na to, že vaším přítelem je určitá vlhkost. Hodí se dát do trouby nádobu s vodou a zapnout jí na 50 stupňů na dobu asi 15 minut. Vlhkost z vody se uvolní a nečistoty povolí.
Také pozor na to, jaké pomůcky používáte. Zapomeňte na drátěnky, které by mohly houbu poškodit. Ideální jsou hadříky, houbičky nebo plastové kartáče. Důležitá rada je spojena také s tím, že když troubu dočistíte, měli byste ji opláchnout čistou vodou a nechat vyvětrat.
Použijte jedlou sodu
Jdeme na první metodu, na kterou bude potřeba jedlá soda. Základem je půl hrnku jedlé sody a trocha vody. Vše smíchejte dohromady na silnou a přitom přírodní čisticí pastu. Pomocí hadříku ji naneste dovnitř trouby a nechte ji působit klidně až 12 hodit. Potom navlhčenou houbičkou troubu vyčistěte a poté otřete mokrým hadříkem.