Skvělá zpráva : Martínek, na jehož léčbu se Češi složili dělá velké pokroky. Má radost ze života a daří se mu dobře

Martínek, malý chlapec trpící syndromem AADC, který výrazně ovlivňuje funkci neurotransmiterů v mozku, zažívá podle nedávného zpravodajství od iRozhlas.cz významný pokrok po léčbě, na kterou se loni složilo přes 300 000 Čechů. Tento vzácný genetický stav postihuje pouze asi 150 lidí na celém světě a Martínkova rodina se musela obrátit na veřejnost, aby získala finanční prostředky potřebné pro jeho léčbu.Léčba, která se uskutečnila ve Francii minulé léto, zahrnovala aplikaci léku přímo do Martínkova mozku. Po zákroku se chlapec znatelně zlepšil.

Karel Havlíček použil na sociální síti ostrá slova na adresu Pavla Novotného. Označil ho za „zvířátko“ a přirovnal ho k „tupé hlavě s velkým břichem a malým pinďourem“.

Karel Havlíček, bývalý ministr a místopředseda hnutí ANO, použil na sociální síti Instagram ostrá slova na adresu Pavla Novotného, starosty Řeporyjí a člena ODS. Havlíček Novotného označil za „zvířátko“ a přirovnal ho k „tupé hlavě s velkým břichem a malým pinďourem“. Toto vyjádření přišlo jako reakce na Novotného komentář o zdravotním stavu Aničky Slováčkové, dcery hudebníka Felixe Slováčka, kde Novotný nevhodně spekuloval o její šanci na přežití.Havlíček ve videu dále kritizoval i další české politiky, které podle něj umožňují Novotnému prezentovat se v médiích.

Monika Bagárová plánovala oslavit své nadcházející třicáté narozeniny velkolepým koncertem v pražské O2 areně. Ten zrušila. Radost se začala vytrácet, vysvětlila

Monika Bagárová, známá česká zpěvačka, plánovala oslavit své nadcházející třicáté narozeniny velkolepým koncertem v pražské O2 areně. Tento koncert byl naplánován na 12. září 2024 a měl se stát jedním z vrcholů její kariéry. Monika oznámila tento plán s velkým nadšením již v listopadu minulého roku, avšak nedávno přišla s nečekaným oznámením o jeho zrušení.Velké přípravy probíhaly od listopadu, kdy datum koncertu oznámila, nyní je ale všemu konec. Fanouškům na sociálních sítích s omluvou oznámila, že se rozhodla akci zrušit.

Tereza Kerndlová a její manžel zažili chvíle hrůzy. Ihned po autonehodě jí i manžela odvezla záchranka

Zpěvačka Tereza Kerndlová (37) má za sebou hrůzný zážitek. Tereza a její manžel zažili chvíle hrůzy po tom, co jejich auto bylo zasaženo jiným vozidlem během stání na konci kolony. Incident se stal, když Kerndlová cestovala v rámci své práce na dokončení svého šestého studiového alba. Přestože oba vyvázli bez vážnějších zranění, musela být zpěvačka odvezena do nemocnice, kde byla ošetřena a její krk byl zafixován límcem.

Rodina oblíbené herečky a dabérky Simony Postlerové už zveřejnila detaily posledního rozloučení. Smuteční oznámení ale prozradilo mnohem víc!

Poslední rozloučení se zesnulou herečkou a dabérkou Simonou Postlerovou, které se uskuteční 14. května 2024 v Divadle na Vinohradech, odhaluje více než jen detaily ceremoniálu. Toto smutné oznámení nejen určuje čas a místo posledního sbohem, ale také nesmírně citlivě poukazuje na složitý vztah mezi Simonou a její matkou Janou Postlerovou.Podle smutečního oznámení uveřejněného Divadlem Radka Brzobohatého se rozloučení zúčastní Simonina dcera Jana Magdalena s manželem Danem a dcerou Magdalenkou.

Francouzský herec Gérard Depardieu (75) byl propuštěn z vazby : Po propuštění se rozhodl odcestovat do České republiky

Francouzský herec Gérard Depardieu, známý pro mnohé především jako Obelix, čelí v současné době vážným obviněním ze se*uálního napadení dvou osob. Tyto incidenty se měly stát během natáčení filmů v letech 2021 a 2014. Po krátkodobém zadržení ve vazbě, které se uskutečnilo tento pondělí, byl herec propuštěn a ihned poté se vydal do České republiky, kde hledal útočiště a odpočinek od mediální bouře, která se rozpoutala okolo jeho osoby.Depardieu přicestoval do Prahy, kde byl spatřen ve společnosti své přítelkyně, jejíž rodina pochází z Valašska.

Jak lidé pašovali různé zboží přes hranice za socialismu? Běžná praxe, jak si obstarat zboží, které doma nebylo dostupné nebo bylo příliš drahé

Pašování zboží za doby socialismu bylo pro mnoho lidí běžnou praxí, jak si obstarat zboží, které doma nebylo dostupné nebo bylo příliš drahé. Příkladem takového zboží byly kožené boty značky Salamander, které byly ve východním Německu (NDR) k dostání za zlomek ceny oproti Československu. Lidé, kteří cestovali do NDR, často využívali různé metody, aby si přivezli více, než jim umožňovaly oficiální limity výměny peněz.Pro převoz nadlimitních peněz byly využívány různé kreativní metody.

Velké neštěstí v Kravařích na Opavsku : Pětiletá dívka se udusila po vdechnutí párku v rohlíku

Nešťastná událost v Kravařích na Opavsku zasáhla komunitu, když téměř pětiletá dívka tra*icky zemřela po tom, co se udusila párkem v rohlíku během přestávky cirkusového představení. Incident se stal 25. dubna v areálu Mezivodky, kde dívce babička zakoupila občerstvení. Zatímco dítě jedlo, náhle mu kousek párku uvízl v krku, což vedlo k jeho dušení a následnému bezvědomí a zástavě krevního oběhu.Svědci incidentu okamžitě zareagovali pokusy o vyvolání zvracení a nepřímou masáží srdce, zároveň byla přivolána záchranná služba.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.