Zemřel slavný herec, jeho největší role v kultovním filmu je nezapomenutelná!

5531
Sdílejte
Bývalý boxer z newyorského Queensu ztvárnil ve filmech mafiánské bosse, inteligentní policisty a problémové zaměstnance. Youngovu sm*t potvrdila jeho dcera Anne Morea Steiningieserová, která uvedla, že příčina zatím není známa.
Zesnulý herec Burt Young se svou buldočí postavou a utrápeným vzhledem hrál ve více než 160 filmových a televizních titulech. K herectví se dostal náhodou, když jeho přítelkyně šla studovat herectví k Lee Strasbergovi, zkusil to také a zazářil. Lee to později nazval „knihovnou emocí“. Jeho přístup k herectví zapůsobil i na hollywoodského drsného režiséra Sama Peckinpaha, který ho angažoval ve svých filmech Zabijácká elita (1975) a Konvoj (1978). „Oba byli individualisté s hlubokou úctou k umění,“ vzpomínala Youngova dcera. „Rozuměli si díky intenzitě a upřímnosti, kterou Peckinpah vyžadoval. Netoleroval nedostatek autenticity,“ vysvětlila. Youngova herecká kariéra začala v sedmdesátých letech, kdy se objevil v televizním seriálu M*A*S*H, v mafiánské komedii The Gang That Couldn’t Shoot Straight, ve filmu Cinderella Liberty, ale také v mistrovském díle režiséra Romana Polanského Čínská čtvrť (1974).
Skutečný zlom v jeho kariéře nastal v roce 1976, kdy dostal roli ve filmovém příběhu o boxerovi Rockym. Zahrál si v něm Paulieho, přítele Rockyho, v nezapomenutelném výkonu Sylvestera Stalloneho, kterému tato role přinesla světovou slávu. Young často říkal, že než začalo natáčení, měl v Hollywoodu mnohem větší jméno než sám Stallone.

Kam dál?

Skvělá zpráva : Martínek, na jehož léčbu se Češi složili dělá velké pokroky. Má radost ze života a daří se mu dobře

Karel Havlíček použil na sociální síti ostrá slova na adresu Pavla Novotného. Označil ho za „zvířátko“ a přirovnal ho k „tupé hlavě s velkým břichem a malým pinďourem“.

Monika Bagárová plánovala oslavit své nadcházející třicáté narozeniny velkolepým koncertem v pražské O2 areně. Ten zrušila. Radost se začala vytrácet, vysvětlila

Tereza Kerndlová a její manžel zažili chvíle hrůzy. Ihned po autonehodě jí i manžela odvezla záchranka

Rodina oblíbené herečky a dabérky Simony Postlerové už zveřejnila detaily posledního rozloučení. Smuteční oznámení ale prozradilo mnohem víc!

Další články