Langoš, je-li připraven správně, je kulinářský poklad, který zahalí váš čich i chuťové pohárky do jedinečné letní vůně a nadýchané textury. Jak připravit nejlepší langoše doma? Tajemství dokonalého těsta spočívá v jedné ingredienci, kterou byste do něj měli přidat, když chcete vykouzlit tuto dokonalou smaženou pochoutku.
Mnoho gurmánů nostalgicky vzpomíná na chuť langošů z dětských výletů, koupališť a návštěv trhů. Ať už preferujete langoš vydatně potřený česnekem a zakysanou smetanou nebo volíte klasiku se sýrem a kečupem, základem každého skvělého langoše je kvalitní těsto. Tomu by při přípravě měla být věnována veškerá péče.
Kombinace vody, droždí, soli a mouky vytváří základ pro ten správně vzdušný, ale zároveň po okrajích příjemně hutný langoš. Existuje však jedna ingredience, která vám pomůže připravit ty úplně nejlepší langoše i doma.
Recept na nejlepší langoše: Přidejte do těsta smetanu
Ingredience:
- 1 kg kvalitní polohrubé mouky
- 1/2 l mléka
- 250 ml zakysané smetany
- 5 dkg droždí
- špetka cukru
- 1 lžička sody bikarbony
- sůl
- olej na smažení
- další přísady na podávání podle vaší chuti (česnek, zakysaná smetana, tatarská omáčka, kečup, nastrouhaný sýr)