Díky TÉTO jedné přísadě budete mít nejdokonalejší těsto na LANGOŠE

3701
Sdílejte

Langoš, je-li připraven správně, je kulinářský poklad, který zahalí váš čich i chuťové pohárky do jedinečné letní vůně a nadýchané textury. Jak připravit nejlepší langoše doma? Tajemství dokonalého těsta spočívá v jedné ingredienci, kterou byste do něj měli přidat, když chcete vykouzlit tuto dokonalou smaženou pochoutku.

Mnoho gurmánů nostalgicky vzpomíná na chuť langošů z dětských výletů, koupališť a návštěv trhů. Ať už preferujete langoš vydatně potřený česnekem a zakysanou smetanou nebo volíte klasiku se sýrem a kečupem, základem každého skvělého langoše je kvalitní těsto. Tomu by při přípravě měla být věnována veškerá péče.

Kombinace vody, droždí, soli a mouky vytváří základ pro ten správně vzdušný, ale zároveň po okrajích příjemně hutný langoš. Existuje však jedna ingredience, která vám pomůže připravit ty úplně nejlepší langoše i doma.

Recept na nejlepší langoše: Přidejte do těsta smetanu

 

Ingredience:

  • 1 kg kvalitní polohrubé mouky
  • 1/2 l mléka
  • 250 ml zakysané smetany
  • 5 dkg droždí
  • špetka cukru
  • 1 lžička sody bikarbony
  • sůl
  • olej na smažení
  • další přísady na podávání podle vaší chuti (česnek, zakysaná smetana, tatarská omáčka, kečup, nastrouhaný sýr)

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články