Italský jablečný koláč, se kterým máte úspěch zaručen!

6656
Sdílejte

Bez námahy, lahodný dezert, který zvládne i úplný začátečník.

Ingredience

  • 100 g měkkého másla,
  • 250 g mouky,
  • 2 lžičky prášku do pečiva,
  • špetka soli,
  • 150 g cukru,
  • 2 vejce,
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu,
  • 1 lžička vanilkového extraktu,
  • 75 ml tej,
  • 4 db. alma,
  • 1 lžíce hnědého cukru,
  • 1/2 lžičky skořice

Recept pokračuje na další straně

Postup

1. Troubu předehřejeme na 180 C.

2. Smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, měkké máslo, cukr, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr). Postupně přiléváme mléko a mícháme do hladka.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články