1. Pomoc při plynatosti a nadýmání.
Všichni máme plyny. V průměru člověk emituje plyny 14krát denně – to je naprosto normální jev.
Ale pokud vás trápí plynatost nebo bolestivé nadýmání, pomůže vám aktivní uhlí!
Studie ukazují, že při užívání aktivního uhlí před jídlem se objem střevních plynů výrazně snižuje.
2. Snížení hladiny cholesterolu.
Vysoký cholesterol zdvojnásobuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.
Jedna studie ukázala, že u lidí, kteří užívali 8 gramů aktivního uhlí třikrát denně po dobu jednoho měsíce, se hladina „špatného“ LDL-cholesterolu snížila o 41% a „dobrý“ HDL-cholesterol – se zvýšil o 8%!
A bez vedlejších účinků!
3. Udržování zdraví ledvin.
Každý den vaše ledviny čistí asi 115-140 litrů krve, případně produkují 1-2 litry moči, která se skládá z odpadu a přebytečné tekutiny.
V kombinaci s játry představují ledviny nejdokonalejší čistící systém v přírodě.
Konzumace cukru, soli, živočišných bílkovin, tuků a konzervačních látek však může vést k nemocem a selhání ledvin.
Protože aktivní uhlí odstraňuje močovinu a jiné močové toxiny, pomáhá udržovat zdravé ledviny.
4. Rychlá léčba otravy jídlem.
Otrava jídlem je velmi častá – jen ve Spojených státech se ročně zaznamená 48 milionů případů!