Proč vznikají potravinové alergie? Vědci mají jasno

11198
Sdílejte

Dalo by se říct, že potravinové alergie jsou poměrně moderní záležitostí, která se objevuje až v posledních desetiletích.

Co může být příčinou toho, že lidé jsou na jídlo citlivější než dřív? Vysvětlení je poměrně jednoduché. Naši praprarodiče totiž obvykle jedli pouze sezónní pokrmy, které si vypěstovali bez chemie, neobsahovaly žádné konzervační látky a byly samozřejmě čerstvé.

Naši předci zpracovali všechno

Maso z čerstvě zabitých zvířat z vlastního chovu a čerstvá zelenina či ovoce dodávaly tělu našich předků mnohem více živin, než dnes získáme z potravin ze supermarketu. Na druhou stranu dřív lidé nekonzumovali jídlo v nadměrném množství, ale neomezovali se dietami ani počítáním kalorií. Jedli to, co bylo k dispozici, a kvůli tvrdé práci energetický výdej daleko převýšil jejich příjem.

Kam dál?

Jak často byste měli mít pohlavní styk v manželství? Pokud je to méně než TOTO ČÍSLO, hrozí riziko rozvodu!

NASA zveřejnila pochmurnou prognózu o konci života na Zemi

Na jihu Moravy mají lidé kvůli suchu zákaz zalévat zahrady. Hrozí pokuty

Tohle vám může zničit vztah! 6 věcí, které muži na ženách nemají rádi

Armáda chce nové polní kuchyně. Ministerstvo obrany proto rozjelo ve velkém nákupy nových kuchyní za více než čtyři miliardy korun

Další články