Proč vznikají potravinové alergie? Vědci mají jasno

11124
Sdílejte

Dalo by se říct, že potravinové alergie jsou poměrně moderní záležitostí, která se objevuje až v posledních desetiletích.

Co může být příčinou toho, že lidé jsou na jídlo citlivější než dřív? Vysvětlení je poměrně jednoduché. Naši praprarodiče totiž obvykle jedli pouze sezónní pokrmy, které si vypěstovali bez chemie, neobsahovaly žádné konzervační látky a byly samozřejmě čerstvé.

Naši předci zpracovali všechno

Maso z čerstvě zabitých zvířat z vlastního chovu a čerstvá zelenina či ovoce dodávaly tělu našich předků mnohem více živin, než dnes získáme z potravin ze supermarketu. Na druhou stranu dřív lidé nekonzumovali jídlo v nadměrném množství, ale neomezovali se dietami ani počítáním kalorií. Jedli to, co bylo k dispozici, a kvůli tvrdé práci energetický výdej daleko převýšil jejich příjem.

Kam dál?

Dělba práce v rodinách? Podle nedávného průzkumu se ukazuje, že všechno oddřou ženy, muži jen vynášejí odpadky

Půlka Čechů si myslí, že politiky zajímají víc důchodci než mladí lidé

Vláda se rozhodla zavést regulaci pro influencery a tvůrce obsahu na sociálních sítích, kteří mají velký dosah. Mají vliv jako televize, říká Nacher

Konikleců v posledních letech ubývá, protože část z nich turisté zašlapou : Děti na odrážedlech a pikniky. Místní z Trnavy na Třebíčsku vytáčí návštěvníci atrakce

Věk dožití Čechů se prodlužuje a zároveň ubývá těch, kteří na budoucí důchodce vydělávají

Další články