Proč vznikají potravinové alergie? Vědci mají jasno

9876
Sdílejte

V minulosti bychom jen těžko hledali průmyslově zpracované potraviny. Jídlo se vařilo doma, do restaurací se moc nechodilo. Neexistovaly geneticky modifikované potraviny, stabilizátory ani dochucovadla, éčka ani hormonálně upravované produkty. Mnoho částí zvířat, které se dřív běžně konzumovaly, by dnes jen málokdo pozřel – například droby či morek kostí. Ty ale přitom mají mimořádně příznivé účinky na zdraví.

Místo léků bylinky

I když stav tehdejší lékařské vědy v dnešních očích nepochybně přispěl k nižší průměrné délce života, než na jakou jsme zvyklí, pro lidi, kteří měli jen málo závažná onemocnění, se z dlouhodobého hlediska ukázalo jako velmi výhodné nenavštěvovat lékaře. Brali tak mnohem méně léků a různých chemikálií.

Kam dál?

Kladno se potýká s problémem odcizených nákupních vozíků. Supermarket zavedl speciální opatření

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Další články