Alena Schillerová se otevřeně podělila o jedno z nejnáročnějších období svého života – o těhotenství během studia a výchovu dvou dětí

Alena Schillerová, významná česká politička a členka hnutí ANO, se otevřeně podělila o jedno z nejnáročnějších období svého života – o těhotenství během studia a výchovu dvou dětí. Schillerová se stala matkou ve velmi mladém věku osmnácti let, kdy byla ještě studentkou. Přestože to bylo pro ni extrémně vyčerpávající období, nikdy toto rozhodnutí nelitovala a na svou dceru je velmi pyšná.Studium práv v Brně, které absolvovala i přes své mladistvé těhotenství, pro ni představovalo velkou výzvu. Během školy měla individuální studijní plán, což jí umožnilo lépe skloubit mateřské povinnosti s akademickými požadavky.

Takto vypadalo socialistické školství : Povinné prvomájové průvody, výuka ruštiny a Pionýr

Socialistické školství v Československu bylo charakteristické svým striktním dodržováním ideologických zásad a všudypřítomným dohledem státu. Prvomájové průvody, povinná výuka ruštiny a organizace jako Pionýr byly neodmyslitelnou součástí vzdělávacího systému. Tento režim měl za následek, že do školského systému hluboko pronikla politická indoktrinace, což mělo vliv na všechny aspekty vzdělávání.Podle historika Adama Havlíka, zavedení osmileté povinné školní docházky v padesátých letech bylo motivováno potřebou pracovních sil pro těžký průmysl. V roce 1960 pak došlo k prodloužení povinné školní docházky o další rok.

Je to 10 let od doby, kdy si Iveta Bartošová sáhla na život. Poslední dny před smrtí : Samota, extrémní hubnutí a telefonát matce

Deset let uplynulo od úmrtí známé české zpěvačky Ivety Bartošové, která si vzala život skokem pod vlak. Poslední dny jejího života byly poznamenány psychickými problémy, izolací a těžkými zdravotními komplikacemi.Iveta Bartošová byla v době své smrti ve velmi špatném psychickém stavu, což může být částečně přičítáno náročnému období po operaci zubů a kostí. Zpěvačka se kvůli bolestem a rekonvalescenci stáhla do soukromí svého domova, kde trávila většinu času. Její fyzický stav byl alarmující, což potvrzuje i vyjádření sousedky, která zpěvačku viděla krátce před tra*édií a popisuje ji jako „smrtelně bledou“ Chodila se svým ridgebackem kolem rybníka a nevypadala vůbec dobře.

Velký horoskop lásky na KVĚTEN. Ten přináší pro každé znamení zvěrokruhu jedinečné výzvy i příležitosti

Květen přináší pro každé znamení zvěrokruhu jedinečné výzvy i příležitosti. Klíčem je zůstat otevřený novým zkušenostem, zatímco si udržujete vědomí svých emocionálních potřeb a potřeb vašeho partnera. Jakmile se naučíte navigovat v těchto vodách, můžete očekávat období růstu a hlubokého uspokojení ve svých romantických vztazích.

Beran (21. března – 20. dubna)
Berani by měli být v květnu opatrní a vyhýbat se vstupování do vztahů, pokud nejsou zcela přesvědčeni o svých pocitech i úmyslech druhé strany. Místo toho by měli dát přednost pozvolnému poznávání a vytváření pevných základů pro budoucí vztah. Pospěch může vést k nedorozuměním nebo zraněním. Květen přináší čas na zamyšlení a pečlivé rozmýšlení každého kroku ve vztahu.

Ve Finsku byla zavedena pozoruhodná praxe: zaměstnanci mohou během pracovní doby oficiálně spát a tato doba je plně hrazena zaměstnavatelem

Tento trend, který se začíná rozšiřovat hlavně ve velkých městech jako je Helsinky, je považován nejen za prospěšný pro produktivitu pracovníků, ale i pro finanční zdraví samotných firem.Podle zprávy z finského mediálního portálu yle.fi, některé společnosti dokonce zaměstnávají specialisty na organizaci relaxačních přestávek. Tito odborníci pomáhají zaměstnancům relaxovat a dosáhnout úplné mentální regenerace, což často zahrnuje meditace nebo krátký spánek. Délka doporučeného odpočinku se pohybuje od 30 do 60 minut.

Pamatujete si na retro zákusky ? Indián, rakvička. Na socialistické zákusky nejde zapomenout

V posledních letech jsme v České republice svědky návratu k zálibě v retro stylu, což ovlivňuje nejen módu a design, ale i gastronomii. Tento trend je zřetelně patrný v průběhu různých výstav a kulturních událostí, ale také v oblibě tradičních receptů, které se objevují v moderních cukrárnách i domácích kuchyních. Jedním z nejvýraznějších aspektů této nostalgie jsou tradiční československé zákusky, které byly během socialistické éry všeobecně populární a staly se neodmyslitelnou součástí rodinných oslav a společenských shromáždění. Některé z nejznámějších zákusků té doby zahrnují „rakvičky“ s nadýchanou šlehačkou a „indiánky“ s bohatou čokoládovou polevou.

Nepochopitelný čin na sídlišti Portyč v Písku : Neznámý pachatel tam zastřelil fenku českého horského psa, která pobíhala po oplocené zahradě

Na začátku dubna došlo na sídlišti Portyč v Písku k alarmujícímu incidentu, který otřásl místní komunitou. Neznámý pachatel zastřelil fenku českého horského psa, což vyvolalo obavy mezi obyvateli o bezpečnost jejich dětí a dalších domácích mazlíčků.Událost se odehrála 9. dubna ráno, někdy mezi šestou a devátou hodinou. Majitel psa, Jakub Čudlý, přišel na svůj pozemek, který se nachází přibližně 150 metrů od jeho domova, kolem desáté hodiny a nalezl svého psa ležícího na zemi bez známek vnějšího zranění. Původně se domníval, že pes mohl jíst něco škodlivého, jelikož nebyla vidět žádná krev.

Objevily se nepříjemné spekulace o králi Karlovi III. (75), který bojuje s rakovinou. Panovník je na tom o mnoho hůř, než by se mohlo zdát. Aktualizují se plány na pohřeb, zní z okolí paláce

V posledních měsících se informace o zdravotním stavu krále Karla III. staly předmětem zvýšené veřejné pozornosti, zejména po jeho nedávné diagnóze rakoviny. Král, který je nyní ve věku 75 let, je podle zpráv významně nemocnější, než jeho oficiální zástupci připouštějí. Toto tvrzení podporují nejen blízcí přátelé krále, ale i několik nezávislých zdrojů, které hovoří o „velmi špatném“ stavu panovníka.„Když jsme v posledních týdnech mluvili s přáteli krále o jeho zdraví, nejčastější odpovědí bylo ‚Není to dobré‘,“ uvedl Tom Sykes z Daily Beast. Přítel panovníka prý řekl, že je král odhodlán nemoc porazit a všichni jsou stále optimističtí, ale že je „královi opravdu velmi špatně. Víc, než připouštějí.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.