Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné. Jak poznáte, že k tomu došlo? Když ji nakrojíte

1217
Sdílejte

Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné, a proto by houbaři měli být obzvláště opatrní. V období, kdy se teploty v noci a ráno pohybují pod bodem mrazu, se může stát, že i běžně jedlé houby se stanou nepoživatelnými. Jak se tomu vyhnout a co sledovat?Houby lze sbírat až do listopadu, ale klíčovým faktorem je počasí, zejména teploty. Pokud začnou noční a ranní mrazíky, je lepší se omezit na procházky lesem, protože mráz může způsobit, že i jedlé houby se stanou nebezpečnými. Proč tomu tak je?

Kam dál?

1 červená řepa, 2 mrkve a 1 jablko: Nejrychlejší detox, prevence nemocí a posílení imunity !

Dětská lékařka přináší pět praktických rad, jak snížit nemocnost dětí během zimy

Chřipka je virové onemocnění, které postihuje dýchací cesty. Abychom tělu pomohli se s touto infekcí co nejlépe vypořádat měli bychom jíst…

Každý desátý člověk trpí syndromem neklidných nohou. Může souviset s jinou nemocí. Jak ho poznat…

Pokud chcete, aby vaše imunita byla silnější a psychika odolnější, tak pečujte o střeva. I malé změny přinesou skvělé výsledky

Další články