Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné. Jak poznáte, že k tomu došlo? Když ji nakrojíte

1351
Sdílejte

Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné, a proto by houbaři měli být obzvláště opatrní. V období, kdy se teploty v noci a ráno pohybují pod bodem mrazu, se může stát, že i běžně jedlé houby se stanou nepoživatelnými. Jak se tomu vyhnout a co sledovat?Houby lze sbírat až do listopadu, ale klíčovým faktorem je počasí, zejména teploty. Pokud začnou noční a ranní mrazíky, je lepší se omezit na procházky lesem, protože mráz může způsobit, že i jedlé houby se stanou nebezpečnými. Proč tomu tak je?

Kam dál?

6 letních nepříjemností, které vám můžou znepříjemnit dovolenou. Jak se jim vyvarovat?

Tyto 2 věci ničí játra a zvyšují riziko rakoviny: Nejsou ohroženi jen starší, trpí už i mladí!

Toto je hlavní důvod, proč jsou lidé po 50-tce častěji onemocní: Držte se těchto 3 klíčových kroků, radí známý lékař!

Ranní dilema vyřešeno. Stomatolog radí, kdy je čištění zubů nejzdravější

Lékaři bijí na poplach. Těchto třináct různých typů rakoviny spojuje jedna příčina

Další články