Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné. Jak poznáte, že k tomu došlo? Když ji nakrojíte

1314
Sdílejte

Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné, a proto by houbaři měli být obzvláště opatrní. V období, kdy se teploty v noci a ráno pohybují pod bodem mrazu, se může stát, že i běžně jedlé houby se stanou nepoživatelnými. Jak se tomu vyhnout a co sledovat?Houby lze sbírat až do listopadu, ale klíčovým faktorem je počasí, zejména teploty. Pokud začnou noční a ranní mrazíky, je lepší se omezit na procházky lesem, protože mráz může způsobit, že i jedlé houby se stanou nebezpečnými. Proč tomu tak je?

Kam dál?

Zdravý krevní oběh a více energie díky tomuto přírodnímu lektvaru: Domácí recept, který posílí vaše tělo

Většina Čechů nerozpozná příznaky mozkové mrtvice: Každá minuta rozhoduje o životě! Jak (si) zachránit život?

Podle nejcitovanější české vědkyně v oboru gerontologie a geriatrie profesorky Topinkové Češi přestávají být zdraví přibližně ve věku 62 let

Pokud se u vás objeví tyto příznaky na rukou nebo břiše, můžete mít cukrovku, aniž byste o tom věděli

Močení ve sprše může vést k infekcím i problémům s ledvinami : Zdánlivě nevinný zvyk může mít nepříjemné dopady na zdraví, varuje lékařka

Další články