Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

580
Sdílejte

Postup:

1️⃣ Příprava cukety: Cukety omyjte, případně oloupejte, nastrouhejte nahrubo do mísy. Osolte, promíchejte a nechte 5–10 min vypotit. Přebytečnou vodu sceďte nebo cuketu jemně vyždímejte v utěrce.

2️⃣ Příprava směsi: K vyždímané cuketě přidejte vejce, strouhanku, mouku, prolisovaný česnek a bylinky. Dobře promíchejte, dokud nevznikne poddajná hmota. Nakonec vmíchejte parmazán.

3️⃣ Tvarování karbanátků: Z hmoty tvarujte ploché karbanátky (6–7 cm průměr) a ukládejte na plech vystlaný pečícím papírem nebo jemně vymazaný olejem.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články