Na těsto:
- 220 g másla (pokojové teploty)
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 1 vejce
- 1/4 šálku hustého bílého jogurtu
- 3 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup:
Příprava nádivky: V menším hrnci smíchej jablka, med, skořici a muškátový oříšek. Var na mírném ohni asi 10 minut, dokud jablka nezměknou a tekutina se trochu odpaří. Nakonec přimíchej ořechy a nech vychladnout.
Příprava těsta: Máslo vyšlehej s cukrem a vanilkovým cukrem do hladka. Přidej vejce a jogurt a dobře promíchej. Mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí postupně přidávej a vypracuj hladké, jemné těsto.