Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

164
Sdílejte

Na těsto:

  • 220 g másla (pokojové teploty)
  • 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 1/4 šálku hustého bílého jogurtu
  • 3 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup:

Příprava nádivky: V menším hrnci smíchej jablka, med, skořici a muškátový oříšek. Var na mírném ohni asi 10 minut, dokud jablka nezměknou a tekutina se trochu odpaří. Nakonec přimíchej ořechy a nech vychladnout.

Příprava těsta: Máslo vyšlehej s cukrem a vanilkovým cukrem do hladka. Přidej vejce a jogurt a dobře promíchej. Mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí postupně přidávej a vypracuj hladké, jemné těsto.

Kam dál?

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Další články