Díky tomu je bílé pečivo klasifikováno jako potravina s vysokým glykemickým indexem (vysoký GI).Studie ukazují, že konzumace potravin s nízkým GI vede k pocitu sytosti jako konzumace potravin s vysokým GI. Jinými slovy, jídlo s vysokým obsahem GI vás jednoduše nezasytí jako jiné potraviny, což může způsobit přejídání a přibírání.Druhým důvodem , jak může bílý chléb způsobit přibývání na váze a břišní tuk, je stimulace uvolňování inzulínu v těle. Inzulín je hormon vylučovaný slinivkou břišní, který stahuje cukr z krevního oběhu do jater, tuku a svalů. Když sníte více jednoduchých sacharidů, uvolní se více inzulínu a více glukózy se pravděpodobně uloží jako tuk a tuk na břiše.Je pravda, že bílé pečivo je spojeno se zvýšeným rizikem břišního tuku, ale to neznamená, že jej musíte zcela vyřadit. Celozrnný chléb se spoustou vlákniny je ve skutečnosti spojen s menším množstvím břišního tuku, kdy se konzumuje se zdravou stravou.
Kam dál?
- Trápí vás neforemné a měkké bříško? Zkuste tento cvik, funguje na 100% !
- Při hubnutí je důležité zejména to, CO SNÍTE NA KONCI DNE: Odbornice na výživu prozrazuje, jak má vypadat správná večeře
- Víte kolik byste měli přesně vážit? Tato tabulka Vám pomůže
- Magický spalovač tuků, který je hotov za 5 minut !