Díky tomu je bílé pečivo klasifikováno jako potravina s vysokým glykemickým indexem (vysoký GI).Studie ukazují, že konzumace potravin s nízkým GI vede k pocitu sytosti jako konzumace potravin s vysokým GI. Jinými slovy, jídlo s vysokým obsahem GI vás jednoduše nezasytí jako jiné potraviny, což může způsobit přejídání a přibírání.Druhým důvodem , jak může bílý chléb způsobit přibývání na váze a břišní tuk, je stimulace uvolňování inzulínu v těle. Inzulín je hormon vylučovaný slinivkou břišní, který stahuje cukr z krevního oběhu do jater, tuku a svalů. Když sníte více jednoduchých sacharidů, uvolní se více inzulínu a více glukózy se pravděpodobně uloží jako tuk a tuk na břiše.Je pravda, že bílé pečivo je spojeno se zvýšeným rizikem břišního tuku, ale to neznamená, že jej musíte zcela vyřadit. Celozrnný chléb se spoustou vlákniny je ve skutečnosti spojen s menším množstvím břišního tuku, kdy se konzumuje se zdravou stravou.
Kam dál?
- Nehubnete ale spíš přibíráte? Určitě je to tím, že i vy děláte jednu z těchto 5 chyb!
- Tento cvik, který je lepší než 100 sklapovaček: 5 minut denně a za měsíc máte ploché bříško !
- Ať se snažím jak chci, tak tuk z břicha nezmizel. Potom jsem našla tento úžasný recept…
- Odborníci na výživu upozorňují na tyto čtyři věci, kterým je lepší se po 17. hodině vyhnout, pokud máte vysoký cholesterol