V dobách socialismu v Československu byla čokoláda považována za vzácnější pochoutku a její kvalita i dostupnost byly omezené ve srovnání s dneškem. Kakao jako klíčová surovina pro výrobu čokolády bylo drahé a pro československý trh často obtížně sehnatelné. Část kakaa se dovážela ze zahraničí, ze služebních cest nebo i z dovolených tam, kde byl kontakt se západem jednodušší.Aby se na trhu zajistil dostatek požadované čokolády, byly kvalitní suroviny postupně nahrazovány těmi levnějšími a dostupnějšími.
Kam dál?
- Okno do historie: Dovolená s Andělem. Výběrová rekreace ROH byla s průvodcem a zvláštním vlakem. Tepláky s sebou, radili organizátoři
- Jaký byl život v Československu před sametovou revolucí v roce 1989 ?
- Tak nás vychovali rodiče a přesto jsme přežili
- Jak po letech vypadají Holky z porcelánu? Havlovou znají všichni. Ale co ty ostatní? Poznali byste je?