Vědecké studie naznačují, že pivo chrání ledviny, snižuje cholesterol, posiluje kosti, zlepšuje paměť. Tady je 10 důvodů proč si ho dopřát

1309
Sdílejte

Zde je deset důvodů, proč si občas můžete bez výčitek otevřít lahvinku: 1. Ochrana ledvin: Některé studie ukázaly, že pivo může snižovat riziko vzniku ledvinových kamenů díky svému vysokému obsahu vody a schopnosti podporovat diurézu. 2. Snižování cholesterolu: Pivo obsahuje vlákninu, která může pomoci snižovat hladinu LDL cholesterolu, známého jako „špatný“ cholesterol. 3. Posilování kostí: Díky obsahu křemíku, který je důležitý pro růst a vývoj kostí, může pivo pozitivně přispívat k pevnosti kostí. 4. Zlepšení paměti: Studie ukázaly, že xanthohumol, antioxidant nalezený v chmelu, může pomáhat zpomalovat proces degenerace mozkových buněk, který vede k demenci. 5. Zdroj vitamínů B: Pivo je bohaté na vitamíny skupiny B, které jsou důležité pro udržení dobrého metabolismu a energetické hladiny. 6. Přirozený zdroj kyseliny listové: Pivo obsahuje kyselinu listovou, která je důležitá pro správnou funkci těla a je doporučována těhotným ženám pro prevenci vývojových poruch u plodu.

Kam dál?

Proč se některým lidem vrací rakovina. Jaké jsou naděje na úplné vyléčení?

Toto jsou 3 největší chyby v našem stravování, které vedou k cukrovce!

Jen piha, nebo nádor? Melanom je jednou z nejagresivnějších forem rakoviny. S kontrolou neváhejte, radí lékař

Ponožky do postele jako recept na lepší spánek? Specialistka na poruchy spánku vysvětlila, proč to může fungovat

„Rakovina je výsledkem životního stylu, ne genetiky!“ Slavný lékař zkoumal nádory již 30 let a zjistil, že se jí dá předcházet dodržováním těchto 7 pravidel

Další články