Vědecké studie naznačují, že pivo chrání ledviny, snižuje cholesterol, posiluje kosti, zlepšuje paměť. Tady je 10 důvodů proč si ho dopřát

1486
Sdílejte

Zde je deset důvodů, proč si občas můžete bez výčitek otevřít lahvinku: 1. Ochrana ledvin: Některé studie ukázaly, že pivo může snižovat riziko vzniku ledvinových kamenů díky svému vysokému obsahu vody a schopnosti podporovat diurézu. 2. Snižování cholesterolu: Pivo obsahuje vlákninu, která může pomoci snižovat hladinu LDL cholesterolu, známého jako „špatný“ cholesterol. 3. Posilování kostí: Díky obsahu křemíku, který je důležitý pro růst a vývoj kostí, může pivo pozitivně přispívat k pevnosti kostí. 4. Zlepšení paměti: Studie ukázaly, že xanthohumol, antioxidant nalezený v chmelu, může pomáhat zpomalovat proces degenerace mozkových buněk, který vede k demenci. 5. Zdroj vitamínů B: Pivo je bohaté na vitamíny skupiny B, které jsou důležité pro udržení dobrého metabolismu a energetické hladiny. 6. Přirozený zdroj kyseliny listové: Pivo obsahuje kyselinu listovou, která je důležitá pro správnou funkci těla a je doporučována těhotným ženám pro prevenci vývojových poruch u plodu.

Kam dál?

Zimní alergie může udeřit kdykoli. V některých situacích i zabít. Jak poznáte, zda se netýká i vás?

Imunolog odhalil, který vitamín nás nejlépe chrání před viry: Většina ho přehlíží, ale právě on hlídá naše zdraví

Nespíte dost? Tělo rychleji stárne a hrozí nemoci. Dospávání o víkendu problém nevyřeší, varují odborníci

Co (ne)jíst po šedesátce? Potraviny, které nesvědčí vašemu mozku!

Nechápala jsem, proč nemůžu usnout, mám pořád špatnou náladu a bolí mě hlava. Když mi lékař doporučil TOTO, všechny příznaky zmizely

Další články