Situace je o to závažnější, že jak Petr Soukal, provozovatel italské restaurace, tak i odborníci tvrdí, že kvalitu olivového oleje nelze spolehlivě určit pouze na základě etikety. Pravý extra panenský olivový olej by měl mít charakteristickou vůni čerstvě posečené trávy a v chuti by měl být cítit lehké štípnutí v krku. Nepoctivým dodavatelům hrozí nyní pokuty, a SZPI se chystá pokračovat v kontrolách s podobnou intenzitou i v nadcházejícím roce. Inspekce rovněž informuje dozorové orgány v příslušných státech původu nevyhovujících vzorků, aby bylo možné problém řešit u zdroje. Tato zpráva jasně ukazuje, že při výběru olivového oleje je třeba být obezřetný. Ne vždy totiž vyšší cena nebo značka zaručují vyšší kvalitu, a proto by se spotřebitelé měli zajímat o původ a způsob výroby oleje, než jej zařadí do svého jídelníčku.
Kam dál?
- Stačilo jen 14 dní a mám 2 kila dole, ani nevím jak : Žádné cvičení a metabolismus pracuje jako za mlada !
- Když vypijete ráno tento zázračný nápoj, stane se s vaším tělem něco úžasného. Jdete do toho?
- 10 příčin vzniku rakoviny. Používáme tohle denně !
- Lékař a farmaceut radí : Jak léčit covid-19 doma, pokud máte mírné příznaky