Místo olivového oleje prodávaly obchody odpad. Inspektoři popsali hrůzu na českých pultech

1708
Sdílejte

Situace je o to závažnější, že jak Petr Soukal, provozovatel italské restaurace, tak i odborníci tvrdí, že kvalitu olivového oleje nelze spolehlivě určit pouze na základě etikety. Pravý extra panenský olivový olej by měl mít charakteristickou vůni čerstvě posečené trávy a v chuti by měl být cítit lehké štípnutí v krku. Nepoctivým dodavatelům hrozí nyní pokuty, a SZPI se chystá pokračovat v kontrolách s podobnou intenzitou i v nadcházejícím roce. Inspekce rovněž informuje dozorové orgány v příslušných státech původu nevyhovujících vzorků, aby bylo možné problém řešit u zdroje. Tato zpráva jasně ukazuje, že při výběru olivového oleje je třeba být obezřetný. Ne vždy totiž vyšší cena nebo značka zaručují vyšší kvalitu, a proto by se spotřebitelé měli zajímat o původ a způsob výroby oleje, než jej zařadí do svého jídelníčku.

Kam dál?

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Další články