CHCETE MÍT KRÁSNOU A PRODUKTIVNÍ ZAHRÁDKU I V ZIMĚ? Stačí si přečíst pár těchto tipů!

469
Sdílejte

 

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta – mnoho lidí vychovaných v Severní Americe, při zmínce o této zelenině si pravděpodobně okamžitě řekne „fuj“. Nicméně cokoli vám v mládí vnucovali, pravděpodobně to nebylo čerstvé z vaší vlastní zahrádky. Takže ji nezavrhujte, dokud jste ji nevyzkoušeli. Na růžičkové kapustě je skvělé, že dobře roste i v zimě a zůstává mrazuvzdorná až zhruba do -17°C. Růžičková kapusta má vysoký obsah vitamínů (zejména vitamín C, vitamín K, skupinu vitamínů B, kyselinu listovou, beta-karoten, prekurzor vitamínu A) a minerálů (zejména draslík, hořčík, železo a fosfor).

 

Špenát

Špenát je velmi zdravá zelenina plná vitamínů (zejména C, vitamíny skupiny B, beta-karoten) a minerálů (zejména draslík, vápník, hořčík a železo), která se skvěle hodí mimo jiné do salátů a příloh. Špenát dobře roste i v zimě a vydrží teploty až do -13°C.

 

Pórek

Pórek je blízký příbuzný cibule a česneku a často se používá do polévek nebo jiných pokrmů. Má lehkou cibulovou chuť, kterou má mnoho lidí rádo. Je také plný vitamínů (zejména vitamín C, E, karoten, vitamíny skupiny B) a minerálů (zejména vápník, hořčík, železo, draslík, fosfor, selen, mangan), je dobrý po celou zimu a docela dobře snáší teploty do -12°C.

Nestravte tedy letošní zimu jen sněním o zahradě, kterou budete mít až na jaře! Rostlinami se můžete těšit a oživit svůj domov i během zasněžených měsíců. Zvažte, zda letos nezaložit zimní zahradu, nebo se připravit na příští zimu.

Kam dál?

Pětiletý chlapec se opil do bezvědomí. Naměřili mi 2,5 promile. Láhev tvrdého našel na ulici

Velké neštěstí v Kravařích na Opavsku : Pětiletá dívka se udusila po vdechnutí párku v rohlíku

Lidé vymření neuniknou. Kdy k tomu má dojít zjistili vědci. Nezachrání nás ani konec fosilních paliv

Tlak na Ukrajince, aby se vrátili do své vlasti a bojovali, se stupňuje : „Nemohu zabíjet“

Průzkum odhalil , že až třetina Čechů, by si přála návrat totalitního režimu. Slováci jsou na tom ještě hůře

Další články