Postup:
Vlašské oříšky, cukr, vejce, kakao a žloutek utřeme do jednotné hmoty, ze které oddělujeme menší kousky a vytváříme kuličky velikosti vlašského oříšku.
Ukládáme je na papírem vyložený pečící plech a jemně je přitiskneme, abychom vytvořili prostor na krém.
Mixérem vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou do pěny, přidáme mouku a vařečkou promícháme. Krém dáme do cukrářského sáčku a navrstvíme na každou kuličku.
Takto připravené knoflíky vložíme do předem vyhřáté trouby a sušíme cca jednu hodinu (záleží na velikosti) při teplotě 60 stupňů.
Vrch ozdobíme celou polovinou oříšku (pokud nemáte, posekejte oříšky, také to vypadá super).
Kam dál?
- Připravte si doma SILVESTROVSKÝ punč podle nejlepšího receptu: Ideální pití, které nesmí chybět na stole !
- Fantastické a rychlé čokoládové pohoštění z oblíbené Margot čokoládky !
- Karamelová BOMBA sklenice za 10 minut: Levný a rychlý dezert bez pečení, který chutná jako z drahé cukrárny
- Tento recept zná málokdo: VĚTRNÍK z dortové formy, je to nejlepší dezert pod sluncem !