Postup:
Vlašské oříšky, cukr, vejce, kakao a žloutek utřeme do jednotné hmoty, ze které oddělujeme menší kousky a vytváříme kuličky velikosti vlašského oříšku.
Ukládáme je na papírem vyložený pečící plech a jemně je přitiskneme, abychom vytvořili prostor na krém.
Mixérem vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou do pěny, přidáme mouku a vařečkou promícháme. Krém dáme do cukrářského sáčku a navrstvíme na každou kuličku.
Takto připravené knoflíky vložíme do předem vyhřáté trouby a sušíme cca jednu hodinu (záleží na velikosti) při teplotě 60 stupňů.
Vrch ozdobíme celou polovinou oříšku (pokud nemáte, posekejte oříšky, také to vypadá super).
Kam dál?
- Božsky jemná čokoládová roláda „Kočičí oči“: Dezert, který trumfne i dort – každý ho miluje!
- Makové rolky polité čokoládou.Perfektní pochoutka pro děti i dospělé
- Konečně jsem objevila recept na ty nejlepší Pařížské rohlíčky – KROK ZA KROKEM !
- Tento RECEPT mé babičky zapůsobil na každého: Skvělý oběd na jednom plechu – rychlý a jednoduchý recept !