Postup:
Vlašské oříšky, cukr, vejce, kakao a žloutek utřeme do jednotné hmoty, ze které oddělujeme menší kousky a vytváříme kuličky velikosti vlašského oříšku.
Ukládáme je na papírem vyložený pečící plech a jemně je přitiskneme, abychom vytvořili prostor na krém.
Mixérem vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou do pěny, přidáme mouku a vařečkou promícháme. Krém dáme do cukrářského sáčku a navrstvíme na každou kuličku.
Takto připravené knoflíky vložíme do předem vyhřáté trouby a sušíme cca jednu hodinu (záleží na velikosti) při teplotě 60 stupňů.
Vrch ozdobíme celou polovinou oříšku (pokud nemáte, posekejte oříšky, také to vypadá super).
Kam dál?
- Mastné langoše nemají šanci: Potřebujete 1 hrnek jogurtu, 1 vejce, mouku a náplň – tato večeře bude mít největší úspěch !
- Tento dezert si hned zamilujete. Budete ho chtít dělat každý den. Super chutný a zmizí v okamžiku!
- Voňavá žebírka na pivu s cibulkou pečená v troubě: Po tomto masu si oblížete všech 10 prstů !
- Domácí nepečený cheesecake MILKA: Ani ve snu by mě nenapadlo, že je to tak jednoduché – nic lepšího jsem nejedla!