Postup:
Vlašské oříšky, cukr, vejce, kakao a žloutek utřeme do jednotné hmoty, ze které oddělujeme menší kousky a vytváříme kuličky velikosti vlašského oříšku.
Ukládáme je na papírem vyložený pečící plech a jemně je přitiskneme, abychom vytvořili prostor na krém.
Mixérem vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou do pěny, přidáme mouku a vařečkou promícháme. Krém dáme do cukrářského sáčku a navrstvíme na každou kuličku.
Takto připravené knoflíky vložíme do předem vyhřáté trouby a sušíme cca jednu hodinu (záleží na velikosti) při teplotě 60 stupňů.
Vrch ozdobíme celou polovinou oříšku (pokud nemáte, posekejte oříšky, také to vypadá super).
Kam dál?
- Reprezentativní koblihový dort. Tato nádherná pochoutka je nezbytná pro sváteční stůl !
- Čokoládový koláč s tvarohovým krémem : Nejjednodušší a téměř bez práce. Dezert je jako z cukrárny !
- VÁNOČNÍ PEČENÍ: Jednoduché oříškové knoflíky! Ze stolu vždy zmizí rychlostí blesku…
- Pouhých 150 gramů masa a mnoho karbanátků na stole: Levný recept na vynikající a šťavnaté karbanátky !