Vánoce se blíží… je čas na sladkou poctivě vyrobenou, voňavou vánočku

1762
Sdílejte

550 g hladké mouky

  • 10 g suchého droždí
  • 120 ml teplého mléka
  • 1 vejce
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • volitelné kandované ovoce a strouhaná citrónová kůra
  • špetka soli

Na potření:

  • 1 vejce
  • 3 polévkové lžíce mléka a/nebo cukrová glazura

Příprava:

1. V misce smícháme droždí s moukou, v mouce uděláme důlek a přidáme vajíčko rozšlehané s teplým (ne vařícím!) mlékem a máslem, vanilkový cukr, cukr a špetku soli a vypracujeme těsto.

2. Vyhněteme hladké těsto (ručně nebo mixérem). Přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Kam dál?

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Další články