Vánoce se blíží… je čas na sladkou poctivě vyrobenou, voňavou vánočku

2375
Sdílejte

550 g hladké mouky

  • 10 g suchého droždí
  • 120 ml teplého mléka
  • 1 vejce
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • volitelné kandované ovoce a strouhaná citrónová kůra
  • špetka soli

Na potření:

  • 1 vejce
  • 3 polévkové lžíce mléka a/nebo cukrová glazura

Příprava:

1. V misce smícháme droždí s moukou, v mouce uděláme důlek a přidáme vajíčko rozšlehané s teplým (ne vařícím!) mlékem a máslem, vanilkový cukr, cukr a špetku soli a vypracujeme těsto.

2. Vyhněteme hladké těsto (ručně nebo mixérem). Přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články