Odzkoušených 19 VÁNOČNÍCH RECEPTŮ na mé oblíbené zákusky. Už nepotřebuji nic jiného na SVÁTKY hledat…

2350
Sdílejte

Těsto na pirožky rozválíme asi na centimetrovou tloušťku do tvaru obdélníku a nakrájíme na 28 dílů.

Na každou část dáme kousek tužší nádivky, jakou máme rádi. Já jsem utřela mletý mák s marmeládou a rumem.

Pirožky zavineme, boky prsty zmáčkneme a ručně vytvořit válečky, které necháme chviličku nakynout. Než došuláme poslední, rozehřejeme si v hluboké pánvi na slabě olej.

Před smažením pirožky ještě jednou jemně vyšleháme do delšího válečku a pomalu vkládáme smažit do pánve. Aby se vysmažily rovnoměrně, po celou dobu pirožky otáčíme vidličkou.

Nebojte se, že budou pirožky mastné. Pro jistotu je ale vybírejte na papírové utěrky. Nestalo se mi však, že by ze smažených pirožků tekl olej tak, jako kdysi z těch kupovaných.

7.Nepečená dvojbarebná roláda
Ingredience:

Tmavá část:
300 g mletých světlých BEBE sušenek
200 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
12 PL uvařené instantní kávy
2 ks tmavé čokolády

Bílá část:
100 g másla
100 g moučkového cukru
100 g kokosu
100 g kr. cukru
2 – 3 lžíce vody
Postup:
Sušenky si rozdrobíme /ne však na zcela jemný prášek/. Přidáme moučkový cukr a přidáme rozpuštěné čokolády spolu s uvařenou instantní kávou. Rukama dobře promícháme a spojíme. Máme-li hmotu příliš sypkou, přidáme ještě kávu.

Máslo spolu s pr. cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme kokos. 100 g kr. cukru si dáme do hrnce a přidáme vodu. Rozpustíme a přidáme do kokosové hmoty. Za stálého míchání mixérem vyšleháme.

Takto připravené těsto vložíme do mrazničky, aby se s nimi lépe pracovalo.

Vybereme je a rozválíme je na požadovanou velikost. Položíme bílý plát na tmavý a spolu srolujeme. Zabalíme do fólie a dáme odležet do chladničky.

Nakrájíme na řezy a podáváme.

8.Vánoční ledovky

Ingredience:
500g polohrubé mouky
250g Hery
2 + 2 vejce
1 prášek do pečiva
300g cukr krupice
20g kakaa
120g ořechů
250ml mléka
2 lžíce hrubé mouky
4 lžíce cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 lžíce pudinkového prášku-vanilkového
150 g másla

Z polohrubé mouky, Hery, 2 vajíček, prášku do pečiva a cukru krupice uděláme těsto a rozdělíme na tři díly: 400 g nechat bílé, do 380 g přidáme 20 g kakaa a do 280 g přidáme 120 g ořechů. Po odležení každé těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka. Po upečení se slepují krémem.
Krém: 1/4 mléka svaříme v mikrovlnce (nebo ve vodní lázni) se 2 lžícemi hrubé mouky, 2 lžícemi cukru, 2 vejci, vanilkovým cukrem, lžící vanilkového pudinku. Do vlažné kaše zašleháme 150g másla a 2 lžíce moučkového cukru.
Lepíme vždy jedno kolečko kakaové, oříškové a bílé – zdobíme čokoládou, případně i oříškem. Já zdobím podle sebe.

9.VÁNOČNÍ ořechově máslové věnečky na poslední chvíli

Ingredience:

200 g másla
130 g moučkového cukru
350 g hladké mouky
2 žloutky
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
½ lžičky prášku do pečiva
90 g nasekaných vlašských ořechů
1 vaječný žloutek k potření
Postup:
V misce si smíchejte moučku. Přidejte vanilkový cukr a prášek do pečiva a vypracuje máslovou směs. Potom přidejte prosetou mouku a přemístěte těsto. Zabalte jej do fólie a nechte v chladničce odpočívat asi 20 minut. Potom jej vyjměte a vyválejte tak, aby mělo tloušťku asi 7mm.

Vykrajujeme věnečky s otvorem uprostřed. Věnečky ukládejte na plech vyložený pečícím papírem a potírejte je rozšlehaným žloutkem. Na vrch sypte nasekané nebo pomleté ​​vlašské ořechy. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte asi 12-15 minut.

10.Kolečka Margotka

Ingredience:

300 g hladké mouky
200 g máslo
100 g cukr moučka
2 žloutky
1 vanilkový cukr
1/4 čokolády Margot jemně nastrouhané

máslový krém
čokoládová poleva

Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.
Na pomoučeném vále tence rozválíme, formičkou vykrajujeme kolečka, ukládáme na plech s pečícím papírem, dáme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme dorůžova. Vychladlé slepujeme krémem a poléváme polevou.

11. Kokosové laskonky
Ingredience:

250 g hladké mouky,
200 g moučkového cukru,
250 g nastrouhaného ztuženého tuku,
150 g mletého kokosu

Vypracujeme těsto a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Vyválíme a oválnou formičkou vykrajujeme oválky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě tak, aby zůstaly světlé. Vychladlé spojujeme ořechovým krémem a stříkáme čokoládovou polevou.

Vymícháme 250 g másla se 3 lžícemi moučkového cukru, 2 vanilkovými cukry. Do utřené směsi přidáme 150 g mletých ořechů spařených 5 lžícemi horkého mléka.

12.KOKA sušenky
Ingredien ce:

100g kokosu
240g hladké mouky
220g měkkého másla
1 žloutek
120g moučkového cukru (dala jsem asi třetinu pravého vanilkového)
3 vrchovaté lžíce kakaa
špetku soli

Všechny ingredience smíchejte, vytvořte malé kuličky a vidličkou je rozmáčkněte.
Pekla jsem asi 10 minut při 190 ° C.

Kam dál?

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Další články