Odzkoušených 19 VÁNOČNÍCH RECEPTŮ na mé oblíbené zákusky. Už nepotřebuji nic jiného na SVÁTKY hledat…

2350
Sdílejte

13.Koňakové špičky
Ingredience:
Na těsto:
200 g dětských piškotů
180 g moučkového cukru
120 g másla
4 lžíce rumu
2 lžíce kakaa
Na krém:
4 lžíce vaječného koňaku
60 g másla
K dohotovení:
dětské piškoty
moučkový cukr na vysypání
čokoládová

Postup:
1. Piškoty rozdrtíme, smícháme s cukrem, povoleným máslem, kakaem a rumem, vypracujeme těsto 2. Kousky těsta vmačkáme
do malých likérových skleniček vysypaných moučkovým cukrem, prstem vymačkáme důlek, vyklopíme, naplníme krémem a zaklopíme celou
. Konec špičky přelijeme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Příprava krému:
Povolené máslo utřeme s vaječným koňakem.

14.Kávová zrna v čokoládě
Ingredience:
piškoty 250 gramů (dětské)
máslo 125 gramů
cukr práškový 50
gramů ořechy vlašské 150 gramů (mleté)
skořice 0,5 lžiček
(mletá) kakao
2 lžíce
(prášek) rum
2 lžíce káva 2

Instantní kávu zalijte 2 lžícemi vroucí vody, přidejte rum a nechte vychladnout.

Do mísy nasypte jemně mleté ​​nebo podrcené piškoty, přidejte změklé máslo, moučkový cukr, jemně mleté ​​ořechy, skořici, kakao a vychladlou kávu. Vypracujte hladkou hmotu, kterou dejte na chvíli ztuhnout do chladničky.

15. Kokosové pralinky s bílým rumem
Na asi 45 kuliček

* 120 g másla
* 90 g kakaa holandského typu
* 150 g kokosové moučky
* 300 g moučkového cukru
* 1-3 lžíce bílého rumu, podle chuti
* 120 g strouhaného kokosu na obalení
* 50 g opražených mletých lískových oříšků

1. V míse zpracujeme nakrájené máslo, kakao, kokosovou moučku, cukr a rum na hmotu a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Lískové oříšky nasucho osmahneme v pánvi nebo na plechu v rozpálené troubě. Oloupeme, necháme vychladnout a umeleme najemno.

2. V míse promícháme strouhaný kokos s oříšky. Z hmoty tvarujeme kuličky a obalujeme je ve směsi kokosu a oříšků a necháme v chladu ztuhnout. Kuličky uchováme v uzavřené nádobě v chladničce a podáváme v malých papírových košíčcích.

Tip
Kuličky můžete obalovat v nastrouhané ztuhlé mléčné čokoládě promíchané s kokosem.

16. Ořechové dortíky
Ingredience:
180 g mouka hladká
120 g hera
90 g cukr mleté ​​(práškový)
100 g ořechy vlašské mleté
​​1 ks žloutek vaječný
džem pikantní
100 g čokoláda na vaření 30
g 100% tuk 0 práškový) 2 lžíce mléko 50 g ořechy vlašské

50 g mandle celé

Postup: Suroviny zpracujeme na těsto, necháme je v chladu odpočinout. Potom je vyválíme a vykrajujeme kolečka, ovály, můžeme vykrájet i půlměsíčky. Upečeme dorůžova v mírně vyhřáté troubě, aby se neroztekly. Dvě a dvě kolečka slepujeme pikantní marmeládou, máčíme v čokoládové polevě a ozdobíme polovinou oloupané mandle. Oválky můžeme slepit kávovým krémem. Do máslového krému zašleháme trochu vychladlé, silné kávy, slepené oválky máčíme v čokoládě a po zatuhnutí polevy nakreslíme čokoládou písmeno M – Mokka, nebo ozdobíme čarami z čokolády. Lze to dělat i lžičkou. Část koleček a půlměsíčky promazané marmeládou můžeme polit citrónovou polevou z mletého cukru, asi 2 lžíce horkého mléka a šťávy z citronu a ozdobit půlkou ořechu, nebo např. kousky kandované pomerančové kůry. Tak máme z jednoho těsta více druhů výborného zákusku.

17.Linecká srdíčka
Ingredience:
mouka pšeničná polohrubá 225 gramů
tuk 75 gramů
sorbit 50 gramů (sypký)
vejce 1 kus
voda 1,5 lžic
kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
marmeláda 5 lžic (DIA) mouka
pšeničná hladká

Prosetou mouku s práškem do pečiva a sorbitem promícháme s nakrájeným tukem, vejcem a trochou vody a vypracujeme hladké vláčné těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme 2 hodiny v chladu.

Připravené těsto rozdělíme na dvě části, každou rozválíme na pomoučněném vále na plát tloušťku 2 mm a vykrajujeme z nich celkem 80 srdíček. V polovině srdíček ještě vykrojíme libovolným tvořítkem středy.

Všechny tvary přeneseme na plechy s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C do růžova – plné tvary 10 minut, tvary s vykrojeným středem 8 minut. Upečená srdíčka necháme vychladnout a poté je uložíme na 10 a více dní ve vzduchotěsné nádobě v chladu.

Po uležení všechna plná srdíčka potřeme marmeládou a spojíme je se srdíčky s vykrojeným středem. Před podáváním můžeme srdíčka ještě pocukrovat.

18. Voňavé tlapky
Ingredience:
mouka pšeničná hladká 200 gramů
máslo
150 gramů cukr moučkový
60 gramů ořechy vlašské 30 gramů (mleté) žloutek
1 kus
kakao 1 lžička cukr
vanilkový (0,5 balíčků skořice mletá) klín kor moučkový (k posypání) Postup: Hladkou mouku prosejeme s kakaem a moučkovým cukrem, přisypeme vanilkový cukr, ořechy a mleté ​​pepř. Přidáme nakrájené máslo a žloutek a rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny odležet v chladničce.

Tuk na vymazání formiček rozpustíme a pomocí štětce jím vymažeme formičky na tlapky.

Připravené těsto rozdělíme na kousky a vmáčkneme je do vymazaných formiček tak, aby v těstě byla prohlubeň. Formičky rozložíme na plech a tlapky pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 12 minut.

Ještě teplé tlapky vyklopíme a po vychladnutí uložíme ve vzduchotěsné nádobě v chladu. Před podáváním je pocukrujeme

19. Kokosové pralinky s bílým rumem
Na asi 45 kuliček

* 120 g másla
* 90 g kakaa holandského typu
* 150 g kokosové moučky
* 300 g moučkového cukru
* 1-3 lžíce bílého rumu, podle chuti
* 120 g strouhaného kokosu na obalení
* 50 g opražených mletých lískových oříšků

1. V míse zpracujeme nakrájené máslo, kakao, kokosovou moučku, cukr a rum na hmotu a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Lískové oříšky nasucho osmahneme v pánvi nebo na plechu v rozpálené troubě. Oloupeme, necháme vychladnout a umeleme najemno.

2. V míse promícháme strouhaný kokos s oříšky. Z hmoty tvarujeme kuličky a obalujeme je ve směsi kokosu a oříšků a necháme v chladu ztuhnout. Kuličky uchováme v uzavřené nádobě v chladničce a podáváme v malých papírových košíčcích.

Tip
Kuličky můžete obalovat v nastrouhané ztuhlé mléčné čokoládě promíchané s kokosem.

Vybrali jste si nějaký z receptů? 🙂

Doufáme, že jsme Vás dnes potěšili!

Kam dál?

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Další články