Podvodník zavolal babičce a požadoval peníze pro jejího vnuka, který ŘEKL, že způsobil nehodu: Ale TO, co babička udělala, nezapomene po zbytek svého života!

1273
Sdílejte

Víme o mnoha případech, na které upozornila policie – falešné podvody a krádeže na seniorech, pod fiktivními legendami s různými emotivními příběhy, kterými se podvodníci snaží získat důvěru seniorů, dostat se do jejich domovů, najít místo jejich úspor a v nepozorovaném okamžiku je podvodně vylákat nebo okrást o jejich celoživotní úspory.

Podvodníci dlouhodobě volají seniorům na pevné linky nebo mobilní telefony a záměrně se vydávají za lékaře nebo zdravotní sestry.

Senioři jsou informováni, že jejich příbuzný způsobil autonehodu, leží v nemocnici, nemůže komunikovat, protože se při nehodě kousl do jazyka a naléhavě potřebuje peníze na zaplacení škody, ošetření a nenahlášení případu na policii.Senioři jsou důrazně vyzýváni, aby nikoho nekontaktovali, aby s nikým o této záležitosti nediskutovali, protože jejich příbuzný bude mít problémy a může jít do vězení, protože řídil pod vlivem alkoholu a vážně zranil dítě nebo těhotnou ženu při nehodě.

Podobný případ se stal této babičce z Ruska, ale s podvodníkem se vypořádala po svém…

V deset hodin dopoledne jí zazvonil telefon. Babička Maria Ivanovna odložila pletení a zvedla ho.

Váš vnuk se právě stal účastníkem vážné autonehody. Je vinen,“ vysvětlil cizinec spěšně.

– Naboural do drahého zahraničního auta a cestující jsou zraněni, a je tam  jeden mrtvý. Za tuto autonehodu mu hrozí tři až pět let vězení. Abyste pomohli svému vnukovi vyhnout se vězení, budete muset zaplatit!

– Kolik potřebujete? – odpověděla babička.

– Dvě stě tisíc! (Ruské rubly v eurech mají hodnotu asi 2313 eur) – řekl rozhodně na druhém konci linky. – Připravte si peníze, pošleme pro ně člověka a nemusíte se bát, že to nahlásíme na policii. Nikomu o tom neříkejte, jinak váš vnuk určitě půjde do vězení!

„Ale já doma takové peníze nemám,“ vzlykala Maria Ivanovna. – Musím jít do banky, která je na druhém konci města.

– Nadiktujte mi adresu a jděte před dům, před dům přijde stříbrný „Zhiguli“, který vás zaveze tam, kam potřebujete. A pamatujte – nikomu ani slovo! Je to v nejlepším zájmu vašeho vnuka.

Kam dál?

Ve Finsku byla zavedena pozoruhodná praxe: zaměstnanci mohou během pracovní doby oficiálně spát a tato doba je plně hrazena zaměstnavatelem

Nepochopitelný čin na sídlišti Portyč v Písku : Neznámý pachatel tam zastřelil fenku českého horského psa, která pobíhala po oplocené zahradě

Polský ministr obrany prohlásil, že by Varšava mohla Kyjevu pomoci s navracením ukrajinských občanů v branném věku. Mezi tamními Ukrajinci to vře

Neobvyklé chování ženy z Ostravska : Pod různými pseudonymy žádá lidi o darování zvířat, zejména psů, aby je následně dala do útulku

Náhlou vlnu nakažených norovirem hlásí z německého Stuttgartu. Na festivalu se nakazilo 700 lidí. Úřady hledají příčinu

Další články