Francouzský krém na zdobení a plnění dortů či dezertů: Je dokonalý jako od mistra cukráře!

12390
Sdílejte

 Tento krém si stabilně drží tvar a má široké spektrum aplikací, mezi něž patří: plnění dortů a pečiva, zdobení košíčků a rohlíků, zdobení složitých krémových a květinových kompozicí nadortících a dezertech.

Potřebujeme:

  • Máslo (měkké) – 400 g
  • Cukr – 200 g
  • Voda – 80 g
  • Žloutky – 6 ks
  • Citronová šťáva – 20 g
  • Vanilkový extrakt – 5 g

Postup:

  1. Máslo necháme změknout. Ke žloutkům přidáme lžíci cukru, vyšleháme.
  2. Zbytek cukru dáme s vodou vařit do vodní lázně. Necháme 3 minuty převařit. Cukr musí být zcela rozpuštěn.
  3. Sirup postupně, za stálého šlehání lijeme do žloutkové směsi.
  4. Šleháme, dokud směs nevychladne.
  5. Potom přidáme také máslo a dobře ještě vše spolu prošleháme.
  6. Přidáme i citrónovou šťávu, vanilku a opět prošleháme.
  7. Nakonec, když jsou všechny ingredience v krému, prošleháme ještě po dobu 2 minut.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Masové kuličky pečené společně s bramborami a zakysanou smetanou: Dobrota z 1 mísy!

Fenomenální řezy bez pečení z bebe sušenek s extra čokoládovou náplní!

Recept na šampaňský dezert: Dokonalé spojení nadýchané piškoty, ovoce a želé!

Bezvadný TVAROHOVÝ KOLÁČ, který nikdy nespadne! Jednoduchý recept, který zvládne každý

Tvarohové taštičky od babičky! Jsou velmi chutné a měkké i druhý den

Další články