Co Možná Nevíte O Tatianě Dykové

3381
Sdílejte

Tatiana Dyková, většině lidí spíše známá pod jménem Tatiana Vilhelmová, je českou populární filmovou a divadelní herečkou.

Tatiana pochází z Prahy a již od svých mladých let se věnovala tanci, konkrétně baletu, později pak začala se zpěvem a herectvím. V dospělosti se nakonec rozhodla zaměřit se výhradně na herectví. Začala studovat pražskou konzervatoř, studium se jí však dokončit nepodařilo.

Mrzet ji to příliš nemuselo, protože i tak záhy získala angažmá v Dejvickém divadle, které se jí stalo osudným. Zahrála si zde mnoho hlavních rolí v úspěšných inscenacích, zároveň se v té době velmi rozjela i její filmová kariéra. Za své výkony obdržela celou řadu ocenění, z nichž nejcennějším je zřejmě Český lev za nejlepší ženský herecký výkon. Vedle herectví je Tatiana i manželkou a matkou třech synů. Co vše byste o Tatianě Dykové měli vědět? Čtěte dál.

Již od malička Tatiana věděla, že ji to táhne k umění a kultuře. Od svých 8 let se proto věnovala zpěvu a tanci. Nejvíce si oblíbila balet, kterému se aktivně věnovala až do 19 let, kdy se rozhodla pro studium herectví na konzervatoři. Byla dokonce členkou Kühnova dětského sboru a věnovala se rovněž recitaci. Jak již bylo zmíněno, konzervatoř sice nedostudovala, ale tento „neúspěch“ její hereckou kariéru paradoxně spíše nastartoval, protože díky angažmá v Dejvickém divadle se dostala i k televizní tvorbě.
Zajímavostí je jistě i fakt, že oba její rodiče žijí v zahraničí. Maminka Karla dlouhodobě žije v Jihoafrické republice a otec Petr na válkou zasažené Ukrajině. Táňa má ještě o pár let staršího bratra, ten žije rovněž v Praze.

Kam dál?

Ewa Farna oblíbená zpěvačka zkolabovala a skončila na kapačkách

Po deseti letech od úmrtí Ivety Bartošové nyní vyplulo na povrch, že byl Karel Gott posledním člověkem, který s Ivetou mluvil

Legendární herečka Jiřina Bohdalová slaví 93 narozeniny

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný vyvolal rozruch. Šokoval svým výrokem o nemocné Aničce Slováčkové. Dám ti do držky, vzkázal Kolovratník

Obavy o život herce Jana Kačera. Bojuje se zákeřnou chorobou. Byl hospitalizovaný v nemocnici kvůli problémům s dýcháním

Další články