Pocta pro Hanku: Zagorová († 75) má vlastní bankovku! Margita je z ní nadšený

1291
Sdílejte
Návrh pamětního listu ve formě bankovky je výsledkem práce nejlepších grafiků, kteří mají české bankovky na starosti. O portrét se postaral renomovaný grafik a rytec českých bankovek Václav Fajt. „Namaloval to opravdu krásně, děkuji za tu krásu,“ poznamenal Margita.
Informoval také o založení Nadace Hany Zágorové. Oznamuje také vánoční album, jehož sbírka vánočních písní Hany Zagorové vyjde v září. Připravuje se také vzpomínkový prosincový koncert v pražské Lucerně.
Podle generálního ředitele STC Tomáše Hebelky má pamětní list ve formě bankovky řadu ochranných prvků. Sběratelská bankovka je vydávána v omezeném nákladu 10 000 kusů v sérii pěti barev označených H, A, N, K, A 2000 kusů.  „Je to první bankovka, kterou prezentujeme i na slovenském trhu, protože Hanka zažila na Slovensku mnoho úžasných koncertů, registrujeme zde spoustu jejích fanoušků,“ uvedl režisér a producent Petr Větrovský.
Bankovka je k dispozici na www.HANKAzagorova.cz, zájemci ji mohou získat do konce září za 2 990kč, po které se cena začne zvyšovat.

Kam dál?

Starosta Pavel Novotný se dostal do konfliktu s některými místními obyvateli. Zavolali na něj policii. Ubožáci, nadával jim

Obavy o zdraví princezny Kate : William poprvé řekl, jak postupuje léčba rakoviny

Ondřej Sokol známý moderátor kvůli Aspergerovu syndromu při natáčení Na lovu trpí. Mám strach z lidí…přiznal

Monika Bagárová prožívá obrovské zklamání: O zpěvačku nebyl zájem, do O2 areny prodala jen 700 lístků

Skvělá zpráva : Martínek, na jehož léčbu se Češi složili dělá velké pokroky. Má radost ze života a daří se mu dobře

Další články