Pokračování na další straně
Stále více lékařů a výzkumníků podporuje skutečnost, že konzumace cukru způsobuje obezitu a zvyšuje pravděpodobnost několika onemocnění. Viditelným důkazem je, že více než 23 % obyvatel Švédska dodržuje dietní pravidlo, při kterém je do těla povoleno vyšší množství tučných jídel a minimální množství sacharidů. Švédský specialista Dr Andreas Eenfeldt také doporučuje stravu bohatou na tuky a nízký obsah cukru. Uvedl, že mnoho lékařů tvrdí, že tento způsob stravování je „časovanou bombou“, přesto obézních lidí na celém světě přibývá, výjimkou je pouze Švédsko.
Lékaři ve Švédsku prokázali, že tento typ stravování je ideální pro udržení zdraví a udržení správné hmotnosti . Strava bohatá na tuky a s nízkým obsahem cukru pomáhá nejen zbavit se přebytečných kilogramů, ale také snižuje riziko srdečních a cévních onemocnění u lidí s nadváhou. Dále v roce 2014 proběhly v Cambridge dvě studie, které ukazují, že pokud konzumujeme mléčné výrobky bohaté na nasycené mastné kyseliny v menším množství, snižuje se šance na rozvoj diabetu 2. typu a kardiovaskulárních onemocnění.