Díky TÉTO jedné přísadě budete mít nejdokonalejší těsto na LANGOŠE

3365
Sdílejte

Pokračování na další straně

Postup:

1.Ve větší misce smíchejte teplé mléko a cukr. Přidejte droždí a nechte postát asi 5-10 minut, dokud nevznikne kvásek s pěnou na hladině.
2. Do druhé misky si dejte mouku, malou lžičku sody a sůl. Pomalu přidejte mléko smíchané se smetanou a kvásek. Dobře promíchejte, až se všechny ingredience spojí a vytvoří hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte více mouky.
3. Těsto nechte odpočívat pod utěrkou asi hodinu na teplém místě, než zdvojnásobí svůj objem.
4. Po vykynutí těsto přehněte rukou a rozdělte na menší kousky. Na prkénku s trochou mouky rozválejte každý kousek na hrubší plát.
5. Na pánvi zahřejte olej. Langoše opatrně položte do horkého oleje a osmahněte z obou stran, dokud nebudou zlatavé a nafouknuté. Každý langoš nechte na kuchyňské papírové utěrce okapat od přebytečného oleje.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Vánoční zákusek ČTYŘ CHUTÍ: vanilka, ořechy, kaštany a kakao! Je to opravdová pochoutka

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Další články