Těchto 6 potravin je nejlepších a přirozeným způsobem dokáží snížit vysoký krevní tlak

3755
Sdílejte

Mnoho studií již ukázalo, že biolavonoidy obsažené v kakau vedou ke snížení krevního tlaku. Chrání také před srdečními onemocněními, která bývají často spojována s vysokým krevním tlakem.

4) Kokosová voda

Kokos je bohatý na draslík, elektrolyty a další výživné látky, které pomáhají regulovat hypertenzi.

Nedávný průzkum ukázal, že u 71 % respondentů vedlo pití kokosové vody k výraznému poklesu systolického krevního tlaku, zatímco 29 % z nich dosáhlo výrazně nižšího diastolického tlaku.

Pokračování na další straně

5) Česnek

Studie provedené v Austrálii začátkem 21. století prokázaly, že česnek je přírodním prostředkem, který pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a vysokého krevního tlaku.

Pokud nejste příznivcem česneku nebo se chcete vyhnout nepříjemnému zápachu, podívejte se po potravinových doplňcích a užívejte extrakt z česneku ve formě tablet.

6) Kurkuma

Hlavním přínosem kurkumy je její schopnost zmírnit záněty v těle. Jelikož zánět je hlavním důvodem vysoké hladiny cholesterolu a dokonce i vysokého krevního tlaku, zmírnění zánětů v těle pomáhá zlepšit funkci srdečně-cévního systému a udržuje zdravý průtok krve. Kurkuma také podporuje zředění krve, což dává této bylině v boji proti hypertenzi další bod navíc. Kurkumu byste měli užívat 1 až 2 čajové lžičky denně s špetkou pepře, který zesiluje účinek kurkuminu (účinné látky v kurkumě).

 

Kam dál?

Co můžete nachytat z láhve s vodou, když ji použijete mnohokrát? Nepříjemné se velice snadno může stát skutečností!

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

Další články